Attent Wonen
Image default
Isolatie

Welke soorten isolatie zijn er?

Comfortabel wonen in uw eigen huis, dat is iets waar men veel waarde aan mag hechten. In de koude wintermaanden er warmpjes bij zitten is, kan in veel gevallen door de thermostaat een standje hoger te zetten. Anno 2023 kan u dit aardig voelen in de portemonnee met de extreem hoge energieprijzen. Steeds meer Nederlanders kiezen daarom voor het isoleren van hun woning. Tochvrije muren, geen koude vloeren meer, maar vooral een flinke besparing op de energierekening. Er zijn een aantal soorten isolatiemogelijkheden die ik in deze blog met je bespreek. Dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is een proces waarbij extra materiaal aan het dak wordt toegevoegd. Dakisolatie kan worden gemaakt van een breed scala aan materialen, waaronder glasvezel, schuimplaat en cellulosevezel. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Laat u daarom altijd goed adviseren over welk isolatiemateriaal het best bij uw situatie past. Dakisolatie is een kosteneffectieve manier om het energieverbruik te verminderen en het comfort van uw woning te verbeteren. Het werkt door warme lucht in het gebouw vast te houden, waardoor het koeler blijft in de zomer en warmer in de winter.

Vind een gecertificeerd isolatiebedrijf bij jou in de buurt.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie die wordt aangebracht tussen de binnen- en buitenmuren van een gebouw. Het helpt warmteverlies te verminderen en het gebouw warm te houden in de winter. Het materiaal dat wordt gebruikt voor spouwmuurisolatie kan variëren van minerale wol, schuim of andere materialen. Het meest voorkomende type spouwmuurisolatie is gemaakt van geëxpandeerde polystyreenkorrels, die in de spouw tussen de muren worden geïnjecteerd. Daarnaast bestaat er isolatieschuim, zoals bijvoorbeeld FoamConnect, wat ideaal is voor het na-isoleren van muren met bestaand isolatiemateriaal.

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is een proces waarbij een extra laag isolatiemateriaal aan de vloeren van een gebouw wordt toegevoegd om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren. Het is een effectieve manier om energie en geld te besparen op verwarmingskosten. Vloerisolatie kan van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder schuim, glasvezel, cellulose en minerale wol. Het is belangrijk om het juiste type vloerisolatie te kiezen voor uw specifieke behoeften om de effectiviteit ervan te maximaliseren.

Uiteindelijk is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren door iemand die er verstand van heeft. Het is een investering voor lange termijn en het zou jammer zijn als er gekozen wordt voor een goedkoop isolatiemateriaal met een lage labda-waarde en daardoor niet het maximale rendement aan besparing wordt behaald.