Attent Wonen
Image default
Inrichting

Welke soorten tv beugels zijn er op de markt?

De wereld van de audiovisuele technologie heeft de afgelopen decennia een duizelingwekkende evolutie doorgemaakt. Tegenwoordig hebben we een breed scala aan flatscreen-tv’s met geweldige prestaties die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de meest uiteenlopende wooncontexten. Hier lees je hoe je de beste tv beugels kiest die tegemoet komen aan jouw wensen.

Soorten tv beugels

De meest populaire tv beugels op de markt zijn momenteel tv beugels met vaste steun, tv beugels met kantelsteun en tv beugels met draaisteun. Tv beugels met vaste steun zijn de eenvoudigere uitvoering, zowel qua uiterlijk als qua vorm en structuur. Hiermee is het mogelijk om de tv direct aan de muur te bevestigen, uiteraard permanent en definitief. Het is een geschikte oplossing voor grote schermen en voor wie een duidelijk beeld heeft van de duurzame plaatsing van de tv.

 De tv beugels met kantelsteun zijn zeker te beschouwen als een evolutie van de tv beugels met vaste steun, aangezien je hiermee verticaal op de helling van de monitor kunt reageren met een variatie van ongeveer 15%. Hierdoor kan je als kijker de ideale positie van jouw gezichtspunt bepalen, waardoor ongewenste effecten van verblinding, reflecties en hinderlijk tegenlicht worden vermeden.

 Ten slotte zijn tv beugels met draaisteun het technisch meest geavanceerd en staan ze bovenaan de sectorranglijst. Deze beugels zijn echte mechanische armen, bevestigd aan de muur, die verschillende soorten bewegingen en voldoende manoeuvreerbaarheid op de drie dimensies mogelijk maken voor maximale visuele kwaliteit.

Gebruikte materialen en duurzaamheid

Als je de prijzen tussen de verschillende modellen tv beugels vergelijkt, zal je ongetwijfeld het beste merk kiezen op basis van jouw behoeften, vooral bepaald door het gewicht en de grootte van de te plaatsen tv. Het is duidelijk dat tv beugels met kantelsteun de duurste van de drie modellen zijn, maar ook de best presterende.Duurzaamheid is een absoluut fundamentele factor om een ​​goede kwaliteit te garanderen. Besteed daarom aandacht aan de materialen die zijn gebruikt en aan de instructies van de fabrikant over de verschillende soorten druk die de ondersteuning kan weerstaan.Tv beugels van hoge kwaliteit zijn bijna altijd gemaakt van massief, sterk staal. Vermijd modellen die zijn gebouwd met breekbare materialen en onthoud dat de tv en zijn steun elkaar moeten vertrouwen: als de steun kapot is, heeft de tv ook een korte levensduur.

Design en esthetiek

TV beugels moeten als deel van het meubilair volledig samengaan met de lijnen, stijlen en kleuren die al aanwezig zijn in een interieur. De verschillende merken LG, Philips, Sony en Samsung tv beugels bieden verschillende vormen, structuren en kleuren aan: jouw eigen ervaring maar vooral je persoonlijke esthetische gevoel bepalen welke van de verschillende beugels de meest geschikte is voor je huis.

Overigens moet de tv voorzien zijn van de Vesa-standaard om hem tegen een muur te kunnen plaatsen. In een notendop is dit de afstand tussen de gaten aan de achterkant van de tv. Wanneer een tv voldoet aan de Vesa-standaard, dan zijn er vier gaten aan de achterkant waarmee je de tv zelf aan de steun kunt bevestigen. Bekijk nu ons uitgebreid assortiment topkwaliteit tv beugels en vraag gerust om advies!