Attent Wonen
Image default
Inrichting

Creëer een industriële sfeer in huis met mangohouten meubels

Door de ontelbare mogelijkheden op het gebied van interieur en het enorme aanbod aan meubels en woonaccessoires, is het soms moeilijk te bepalen welke woonstijl het beste bij jou en jouw persoonlijkheid past. Ga je bijvoorbeeld voor het zwarte tv meubel of toch voor de blanke variant? En wil je die van hout of past een metalen meubel beter? Om jezelf een beetje sturing te geven is het slim om voor één woonstijl te kiezen en spulletjes uit te zoeken die daarbij aansluiten. Een woonstijl die al jaren terug te vinden is in menig woonmagazine is de industriële stijl. De industriële woonstijl kenmerkt zich door ruwe, natuurlijke materialen, zoals robuust hout, glas en metaal. Meubels die hier perfect bij aansluiten zijn mangohouten meubels. Nog niet eerder gehoord van deze houtsoort? We vertellen er alles over in dit blog.

Een aantal redenen waarom mangohout perfect past bij een industriële look:

Natuurlijke schoonheid

Mangohout is afkomstig van de mangoboom, een boom die voornamelijk groeit in tropische gebieden zoals Azië. Het hout heeft een prachtige textuur en een rijke, warme kleur die goed samengaat met industriële invloeden. Het natuurlijke karakter van mangohout brengt een authentiek gevoel in je interieur.

Duurzaamheid

Mangohout is een milieuvriendelijke keuze, omdat de mangoboom pas wordt gekapt wanneer hij geen vruchten meer produceert. De bomen worden geplant voor de vruchten en dus niet speciaal voor meubels. Door te kiezen voor mangohouten meubels draag je dus bij aan een duurzamere wereld.

Ruwe afwerking

Mangohouten meubels staan bekend om hun robuuste uiterlijk en imperfecte uitstraling. In de planken zijn de nerftekeningen, knoesten en zaagsneden nog goed te zien. Door deze karakteristieke kenmerken past een mangohouten meubel heel goed bij een industrieel interieur, daar is immers ook niet alles perfect afgewerkt.

Metalen accenten

Een industriële sfeer wordt gekenmerkt door metalen accenten. En laat metaal nou toevallig een veelgebruikt materiaal zijn bij het verfraaien van mangohouten meubels. Denk aan stoere metalen poten onder een tafel, metalen deurtjes of metalen greepjes op kasten. De combinatie van hout en metaal zorgt voor een perfecte balans tussen warmte en stoerheid.

Veelzijdigheid

Mangohouten meubels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, van een minimalistische eettafel tot salontafels en van dressoirs tot boekenkasten. Hierdoor kun je ze makkelijk integreren in verschillende kamers in huis. Of je nu een industriële look wilt creëren in de woonkamer, de studeerkamer of op de wc, mangohouten meubels passen overal.

 

https://www.demeubelimporteur.nl/collections/tv-meubels