Attent Wonen
Image default
Inrichting

Mangohouten meubels: handgemaakte ambachtsproducten

Mangohouten meubels zullen je vast niet onbekend zijn, maar ben je ook bekend met het verhaal achter deze producten? Het verhaal van mangohouten meubels begint al ver voorbij onze landsgrenzen, in het tropische India om precies te zijn. Het land waar de mango als koning der vruchten wordt gezien en hij het symbool is voor liefde, vruchtbaarheid en welvaart. Een fijne plek voor de mangoboom door het tropische klimaat én de plek waar het mangohout uiteindelijk met passie wordt omgevormd door lokale ambachtslieden tot de meest prachtige meubels. Of het nu om een zwarte tafel met ovaal blad gaat of om een dressoir, elk meubel van mangohout is vakkundig met de hand gemaakt.

Natuurschoon als basis

Getalenteerde ambachtslieden bewerken met passie het hout en respecteren daarbij de natuurlijke vorm van het hout. De warme kleurschakeringen in de meubels weerspiegelen de ziel van de boom en de grond waarop hij heeft gestaan: warm en tropisch. Wanneer de meubelstukken in een kamer worden neergezet, creëren ze direct een harmonieus samenspel van warme kleuren en unieke texturen. Geen twee meubelstukken zijn precies hetzelfde, waardoor je altijd een exclusief pronkstuk in huis haalt.

Ambachtelijk vakmanschap

Het productieproces van mangohouten meubels is een waar ambacht. Met handgereedschap en hier en daar wat machinale bewerkingen transformeren ambachtslieden ruwe houtblokken tot meesterwerken die niet alleen heel functioneel zijn, maar ook echt een toegevoegde waarde hebben in je interieur. Door een meubel van mangohout in huis te halen verrijk je je interieur en omarm je traditie en vakmanschap. Zo breng je een stukje van het verre India in je eigen huis en denk je wellicht nog eens terug aan waar het meubel ooit vandaan kwam.

Herkenning bij elke aanraking

Dus, wanneer je een volgende keer je hand over jouw zwarte tv meubel (of een ander mangohouten meubel) laat glijden, denk dan nog eens aan de afstand die elk meubel heeft afgelegd voordat het zijn bestemming bereikte. Denk aan de boom, waar ooit mango’s aan groeiden en aan de ambachtsman of -vrouw die met liefde en toewijding dit meubel in elkaar heeft gezet. Op die manier krijgt het meubelstuk nog meer betekenis en waarde.

 

https://mangohoutonline.nl/collections/mangohouten-eettafels-ovaal-black