Attent Wonen
Image default
Wonen in een appartement

Fijner wonen, geld leren sparen

Nooit geld leren sparen? Dan kan het geregeld voorkomen dat je aan het einde van de maand een beetje geld tekortkomt. Het kan ook zijn dat je net rondkomt. Dat kan vaak een tijd goed gaan. Alleen zie je op het moment dat er iets stuk gaat, zoals bijvoorbeeld de wasmachine, dat er dan een probleem is. Wil jij dit niet meer en wil je geld leren sparen? Lees dan deze tips om in huis geld te besparen.

Verduurzamen, spouwmuurisolatie.

Bij een eigen woning is het belangrijk dat je vooruitdenkt. Ga isoleren, hiermee bespaar je voor de langere termijn geld. Denk bij isoleren aan alle opties: spouwmuurisolatie, het isoleren van de kruipruimte, isoleren van de zolder, etc. Warmteverlies kost enorm veel geld.

Geen geld voor zaken zoals spouwmuurisolatie? Lees dan de volgende tip.

Sparen voor spouwmuurisolatie

Als je aan het einde van de maand geld wil overhouden, om bijvoorbeeld spouwmuurisolatie te kopen, zijn een aantal dingen van belang:

–          Houd de vaste lasten zo laag mogelijk.

–          Verdien voldoende geld.

–          Zorg ervoor dat je geld ook weer geld oplevert.

–          Betaal luxe vanuit passief inkomen.

Belangrijke middelen om dit te bereiken:

Investeer geld, ook al is het maar 50 euro in de maand, in aandelen. Zo kun je er ook niet direct aankomen, terwijl het wel weer geld oplevert. Wil je het maximale uit je aandelen halen? Verdiep je erin en leer alles over beleggen. Let wel op: het is op eigen risico, dus begin klein en bouw naarmate je het in de vingers hebt op naar grotere bedragen.

Een auto kost geld, maar je kunt een auto ook weer verhuren. Op die manier verdien je er ook weer wat geld mee.

De belangrijkste les: houd overzicht. Zo zie je wat er aan inkomsten binnenkomt en wat er uit gaat. Wees consistent met het bijhouden en houd jezelf niet voor de gek. Uiteindelijk helpt dat niet. Als je overzicht hebt, kun je ook zien dat je bijvoorbeeld beter even kunt wachten tot je een bepaalde aankoop doet.

https://www.isolatie-info.nl/spouwmuurisolatie