Attent Wonen
Image default
Wonen in een appartement

4 Tips voor het verven van je huis

Is het tijd om je muren een nieuwe laag verf te geven? Het verven van je muren is niet alleen noodzakelijk, het is ook de gemakkelijkste manier om je woning een heel nieuwe sfeer te geven. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je het goed doet, anders is het resultaat averechts. Met de vier tips in deze blog kun je al op weg om je muren te verven en je huis een hele nieuwe sfeer te geven.  

Gebruik Frogtape

Gebruik altijd frogtape bij het schilderen van sierlijsten of muren die een scherpe en schone verflijn nodig hebben. Frogtape reageert met latexverf en werkt als een barriére om de scherpste, strakste lijnen te maken.

Was jouw kwasten of rollers niet

Je hoeft je kwasten of rollers niet schoon te maken als je latexverf gebruikt en je bent niet in één dag klaar. Latex verf zal door koude temperaturen namelijk niet snel uitdrogen. Je kunt jouw rollers en kwasten in plastic zakken of folie wikkelen en in de koelkast bewaren.

Reinig vuile oppervlakken zodat de verf een sterke band kan vormen

De schilder zal minder goed hechten als deze op een vuile, vette oppervlak wordt aangebracht. Om de muren voor te bereiden op de verf kun je het beste een sterk ontvettingsmiddel, zoals Sint Marc gebruiken met een sopje en een doek. Zorg dat de doek vochtig is, maar niet nat om de onderlaag (behang) van de muur te beschermen.

Test op losse verf met de Duct Tape Test

Kun je over de oude laag verf verven? Of is het nodig om de verf te verwijderen? Je kunt gemakkelijk de kwaliteit van een muur testen met een stuk duct tape. Plak het stuk duct tape op de muur en trek het dan los. Als er hele kleine verfschilfers loskomen moet je helaas de die laag eraf schuren of schrapen.

https://www.verfpoint.nl/gereedschap-en-materialen/afplakband-en-afdekfolie/frogtape/