Attent Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Waarom EPS Isolatie?

EPS- isolatie staat bekend om zijn sterke. Het wordt vaak gebruikt om daken en spouwmuren te isoleren. Het gaat tegenwoordig wel 100 jaar mee. Dus zeker duurzaam. Het product bestaat uit 98% lucht en 2% polystyreen. Voor het monteren boren ze eerst om de meter een gat en spuiten ze zon 10 miljoen bolletjes per kubieke meter. Door zijn lichtgewicht is het supersterk.

 

Waar wordt isolatie allemaal voor gebruikt?

Tegenwoordig wil je natuurlijk dat je huis goed geïsoleerd wordt. Je wilt graag niet dat de kou van buiten naar binnen komt wat uiteindelijk lijdt dat je steeds de verwarming hoger moet zetten. Door je huis goed te isoleren kan het jou veel geld schelen. Maar waar wordt isolatie allemaal voor gebruikt? Het klinkt misschien gek, maar het wordt letterlijk voor alles gebruikt. Zo gebruiken ze het in daken, muren, ramen en zelfs onder de vloer. Sinds 2020 is het zelfs verplicht om de daken van koop en huurwoningen te isoleren die voor 1 januari 2006 zijn gebouwd en geregistreerd zijn op het elektriciteitsnet.

 

Kosten EPS- Isolatie

Isolatie kan soms best duur zijn, vooral als je goed kwaliteit wilt. Maar het is soms wel echt van belang om juist iets meer te betalen voor het juiste isolatiemateriaal. Stel voor dat je juist toch voor goedkoop isolatiemateriaal gaat kan het zijn dat het de warmte niet goed tegenhoudt wat uiteindelijk toch lijdt op een verhoogde verwarming. Achteraf ga je dan toch spijt hebben dat je niet voor het dure materiaal bent gegaan. Je komt er namelijk niet meer bij als je het al hebt geïsoleerd, wat dan eigenlijk heel zonde zou zijn. Om er achter te komen wat de kosten zijn voor EPS-isolatie is het vaak van belang om een offerte aan te vragen bij het betreffende bedrijf.

 

Verschil tussen EPS en andere vormen van Isolatie

Zoals jullie namelijk al weten is EPS- isolatie een uitstekende soort om je huis mee te laten isoleren. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen EPS-isolatie en andere isolatie soorten? Tegenwoordig zijn er zoveel soorten isolatie voor een andere bedoeling. Zo is het dat isolatie voor de ramen goedkoper is dan isolatie voor de daken omdat er ander materiaal wordt gebruikt.

https://nivoisolatiezorg.nl/eps-isolatie/