Attent Wonen
Image default
Meubels

Tips voor het onderhoud van je vloer

Tips voor het onderhoud van je vloer

Onze vloer, zonder dat we het doorhebben krijgt deze natuurlijk dagelijks flink wat te verduren. We lopen er overheen en schuiven met onze meubels. Niet voor niets is het goed onderhouden van je vloer dus een ontzettend belangrijk onderdeel van ons huishouden. Naast het wekelijks meermaals stofzuigen en dweilen, is ook periodiek onderhoud belangrijk om langer van je vloer te kunnen genieten. Dit betekent uiteraard niet dat je iedere maand je vloer in de wax zou moeten zetten, maar één of twee keer per jaar is natuurlijk geen overbodige luxe! 

Laminaat

Kies je voor een onderhoudsvriendelijke vloer, dan is laminaat natuurlijk één van de interessantste opties. Laminaat hoeft immers enkel te worden gestofzogen en gedweilt. Toch is het ook bij een laminaatvloer belangrijk, dat je deze één keer per jaar voorziet van een goede onderhoudsbeurt. Dit kan heel eenvoudig met een simpele laminaatreiniger. Dit vermeng je eenvoudig met water en dweilt de vloer vervolgens zoals je gewend bent. Dit zorgt voor een mooi resultaat, waardoor je vloer weer net zo zal stralen al alles andere gouden woonaccessoires die je in woonkamer hebt staan.

Hout

Heb jij een houten vloer, dan is goed onderhoud essentieel. Naast het regelmatig stofzuigen en dweilen, is het in de olie zetten van deze vloer ook geen overbodige luxe. Vooral op plekken waar veel wordt gelopen, is de kans aanwezig dat de vloer dof wordt. Dit zorgt ervoor dat de rest van je vloer in tegenstelling tot die ene plek een stuk meer glimt. Niet direct ontzettend storend, maar wel zonde voor het volledige aanzicht. Door je vloer minimaal één keer per jaar in de olie te zetten, zal je zien dat je in combinatie met de prachtige woonaccessoires van knuslifestyle.nl nog meer geniet van de sfeer in je huis.

PVC

Een upgrade van laminaat is natuurlijk PVC. Een PVC vloer is in tegenstelling tot een houten vloer enorm onderhoudsvriendelijk. Doordat deze vloer naadloos is, heb je niet te maken met vuil dat achterblijft in de naden van je vloer. Uiteraard is het ook bij deze vloer belangrijk deze met enige regelmaat grondig te reinigen. Dit doe je net als bij laminaat, met een speciaal daarvoor ontwikkeld pvc vriendelijk reinigingsmiddel.