Attent Wonen
Image default
Onderhoud

Kan je kozijnen zelf zetten

Wanneer je een verbouwing wilt realiseren vraag je je misschien af of je grote kozijnen zetten zelf kan doen. Buiten kozijnen om heb je die vraag misschien ook wel voor het renoveren van de badkamer, het plaatsen van laminaat of het betegelen van de toiletmuur. Natuurlijk is de ene klus makkelijker dan de ander waardoor het lastig is om te beslissen of je iets zelf kan doen of dat je het door een professioneel moeten laten doen. Wanneer je nog geen ervaring hebt met het klussen klinkt het natuurlijk logischer om het door iemand te laten doen, maar zo leer je het nooit.

Bij het leren zit een risico

Wanneer je zelf wilt leren hoe je iets moet maken of moet installeren, moet je je wel realiseren dat hier een bepaalde risico bij komt kijken. Wanneer je een muur gaat schilderen en er komt een klein beetje verf op het plafond, kan je dit natuurlijk makkelijk oplossen. Dit geldt niet voor het zetten van kozijnen of het plaatsen van een badkamer. Wanneer hier iets mis gaat heb je met grotere gevolgen te maken die vaak ook nog eens duur zijn om op te lossen. Wanneer je geen budget hebt om het door een professioneel te laten doen, moet je het ook niet zelf doen. Wanneer het mis gaat heb je misschien geen ramen meer in je woning en ook niet het budget om het te repareren.

De juiste manier van leren

Wanneer je wel heel graag eens wilt proberen om kozijnen te plaatsen of een keuken te installeren, kan je dit doen door iemand te vragen die hier al veel verstand van heeft. Op deze manier kan je het samen doen, waardoor je wordt begeleidt door iemand die er al verstand van heeft en weet wat hij moet doen als het ook niet helemaal goed is gegaan.