Attent Wonen
Image default
Onderhoud

Airless latex spuiten

Schilder Wassenaar is een schildersbedrijf dat kiest voor airless latex spuiten, omdat het ten opzichte van verven met een kwast geen sporen achterlaat. Deze manier zorgt gemakkelijker voor een strak en egaal eindresultaat. Airless latex spuiten, ook wel verfspuiten, is een manier om muren te schilderen. Latex is ideaal om te spuiten, omdat het geen vluchtige organische middelen bevat. Wat airless latex spuiten eigenlijk letterlijk betekent is spuiten zonder toevoeging van lucht. Deze manier van verven is te vergelijken als spuiten met een tuinslang. Wat zijn nog meer voordelen waarom bedrijven sneller voor airless latex spuiten kiezen in plaats van schilderen?

Voordelen van airless latex spuiten

Zoals al eerder genoemd zorgt airless latex spuiten ervoor dat er geen sporen van de verf achterblijft. Hierdoor is het resultaat sneller en gemakkelijker strak en egaal te krijgen dan wanneer er geverfd wordt met een kwast. Niet alleen vanwege deze reden kiest Schilder Wassenaar voor airless latex spuiten. Deze manier van schilderen bevat namelijk nog meer voordelen. Een ander voordeel voor airless latex spuiten is dat het tijd bespaart, en tijd is geld. Doordat je door middel van deze techniek het werk sneller gedaan krijgt, ben je sneller goedkoper uit. Het spuitwerk is namelijk veel sneller aan te brengen dan wanneer je met een kwast meerdere malen over een muur moet schilderen. Om de juiste laagdikte te krijgen moet je met een kwast al snel meerdere verflagen aanbrengen op de muur. Met airless latex spuiten kan je van te voren al een grotere laagdikte aanbrengen.

Kleurkeuze voor airless latex spuiten

Net als schilderen met een kwast is het met airless latex spuiten mogelijk om alle kleuren te kiezen. Om te weten welke kleur je het meest geschikt vindt, kan je dit vooraf ook op een mini formaat testen. Hierdoor kan je de kleur in verschillende soorten licht bekijken. Dit is vooraf gunstig om te weten aangezien een kleur in daglicht er anders uit kan zien dan bijvoorbeeld bij sfeerlicht. Het testen van de effecten van licht op kleuren is daarom een slim idee voordat je een kleurkeuze maakt.