Attent Wonen
Image default
Inrichting

Design en ontwerptips voor je nieuwe badkamer

Bij het ontwerpen van een moderne badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van verschillende bewoners om een ​​functionele maar esthetisch aangename ruimte te creëren. Als de badkamer bijvoorbeeld alleen door een volwassen stel wordt gebruikt, kan het geschikt zijn om extra decoratieve accenten en voorzieningen toe te voegen, zoals dubbele wastafels of aparte bergingen. Een nieuwe kleurstelling of veiligheidselementen kunnen nodig zijn als de badkamer door een groot gezin wordt gebruikt.

Het is een goed idee om een ​​eenvoudig modern badkamer ontwerp plan te maken voordat u met het project begint, aangezien badkamers leidingen en verborgen apparatuur bevatten die niet gemakkelijk kan worden verplaatst. Om dure verkeerde inschattingen en andere fouten te voorkomen, moeten huiseigenaren de specifieke afmetingen van de ruimte kennen 

en weten waar de leidingen en kleppen zullen worden geplaatst.

Badkuipen als centraal middelpunt

Badkuipen zijn het inherente middelpunt van een badkamer en kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het totale moderne badkamerontwerp. Tubs die op zichzelf staan, kunnen worden ondersteund door klauw-en-kogel voeten van een voetstuk, of ze kunnen gestroomlijnd en recht zijn, net als een stuk hedendaagse kunst. genieten van uw voorkeur kunt u kiezen tussen een ligbad en een bubbelbad om uw ontspanning tijdens het baden te genieten.

Overweeg de locatie van de douche

Douches kunnen in het bad worden ingebouwd of in aparte cabines worden geplaatst. Het is mogelijk om versies in verschillende soorten en maten te krijgen. Veel van deze modellen worden geleverd met een selectie douchekoppen, met afneembare, regen- en massage-opties, afhankelijk van uw smaak en vereisten.

Vestig de aandacht op je strakke wastafel

Met de wastafel in de badkamer heb je de mogelijkheid om een ​​sterk statement te maken over je stijl. Elegant gesneden vrijstaande wastafels kunnen alleen of in paren worden gebruikt en vormen een statement in elke badkamer omgeving. Om het sanitair te verbergen, hebben voetstuk wastafels een basis die op de vloer rust. Een spiegelkast badkamer bijvoorbeeld vestigt veel aandacht op zich, waardoor het als een onrustige omgeving eruitziet.

U kunt ze moderner of traditioneler laten lijken, afhankelijk van uw voorkeuren. Spoelbakken kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, waaronder porselein (de meest voorkomende), metaal (gietijzer), steen (glas) en zelfs hout (dat in verschillende vormen en maten kan worden gebeeldhouwd).

De spiegel is je beste vriend

De hoogte van de badkamer kan geaccentueerd worden door een hoge badkamerspiegel te gebruiken. Reflecterende oppervlakken, zoals spiegels, vergroten de waargenomen grootte van een ruimte en versterken ook de verlichting die door verlichtingsarmaturen wordt geleverd. Reflecterende keramische tegels kunnen ook dienen om de badkamer op te fleuren. Omdat ze gemakkelijker te onderhouden zijn, zijn glanzende oppervlakken een populaire keuze voor moderne badkamer ontwerpen.

 

https://attentwonen.nl/design-en-ontwerptips-voor-je-nieuwe-badkamer