Attent Wonen
Image default
Inrichting

De vele voordelen van messing kranen

Bent u nog steeds op zoek naar goede, nieuwe kranen om uw badkamer of keuken prachtig af te werken? Dan is messing zeker en vast een goede keuze. Maar waarom zou u nu voor messing kranen moeten kiezen voor uw interieur? Wat zijn de belangrijkste voordelen? Het is misschien geen slecht idee om een antwoord op deze vragen te hebben voor u de sprong waagt!

 

Wat maakt messing kranen zo de moeite waard? 4 goede redenen!

Messing is een materiaal dat vaak gebruikt wordt voor voorzieningen als kranen en pijpen. Hoewel het een bekend materiaal is, beseffen veel mensen nog altijd niet hoeveel voordelen eraan verbonden zijn. Hieronder leest u meer:

1. Een mooie, chique look

Eerst en vooral is messing een materiaalsoort die een beetje op goud lijk en daarom ook wel kopergoud wordt genoemd. Door zijn unieke tint en glans is het de ideale oplossing voor kranen in een chique, moderne of landelijke badkamer of keuken.

 

2. Bacteriewerende eigenschappen

Een andere belangrijke eigenschap van messing? Het is een metaalsoort die erg goed bestand is tegen schimmels en bacteriën. Dit maakt het dus een goede oplossing voor uw badkamer of keuken aangezien in deze ruimtes heel wat vocht voorkomt. Als het gecombineerd wordt met koper is het effect daarvan nog veel beter!

 

3. Messing roest niet

Als u niet wilt dat je nieuwe kranen binnen de 2 weken gaan roesten, dan is messing een goede keuze. Dit materiaal is uiterst goed bestand tegen corrosie én roest door contact met vocht. Alweer een goede reden om ervoor te kiezen als u nieuwe keuken- of badkamerkranen nodig hebt.

 

4. Verschillende stijlen en afwerkingen

Ten slotte bent u bij een materiaal als messing zeker dat er verschillende mogelijkheden bestaan op het vlak van stijl en afwerking. Zo kunt u kiezen voor kranen die een eerder industriële uitstraling hebben doordat ze iets donkerder en robuuster gemaakt zijn. Lichtere, fijn afgewerkte modellen passen dan weer wat beter in een landelijke of moderne setting.

 

De beste messing kranen vind je bij een speciaalzaak

Als u naast mooie kranen ook een goede duurzaamheid wilt, dan is het belangrijk dat u kiest voor kwaliteit. Bij een speciaalzaak vindt u hoe dan ook tal van stijlvolle oplossingen uit hoogwaardige messing, waardoor uw investering zoveel langer meegaat. Kwalitatieve messing kranen maken uw interieur op die manier nog mooier af.