Attent Wonen
Image default
Inrichting

Checklist: Alles wat je nodig hebt om je eigen kantoor aan huis te beginnen

Als je een bureau, computer en stoel hebt heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt om een werkruimte te maken voor bij jou thuis, echter hebben veel mensen geen geschikte ruimte om thuis te werken. Misschien moet je een bureau of studieruimte delen met familieleden, of laat je huidige woonsituatie je geen goede opties. Hoe dan ook, het betekent niet dat het onmogelijk is om thuis je eigen werkruimte in te richten waar jij gefocust kan werken. Je moet gewoon creatief zijn!

 

Voordat je begint: Hoe ziet je ideale thuiskantoor eruit?

Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe je ideale thuiskantoor eruitziet. Hoeveel vierkante meter is het? Waar komt het? Hoeveel mensen zullen het gebruiken? Wat voor meubilair ga je gebruiken? Wat voor soort verlichting heb je nodig? Hoe ziet jouw ideale thuiskantoor eruit? Wordt het licht en kleurrijk, of minimalistisch en strak? Wil je een aparte werkruimte creëren, of kan je in een bestaande ruimte werken? En zo verder. Dit soort vragen helpen je een beeld te krijgen van wat je verlangt uit je thuis kantoor. Niet iedereen heeft veel ruimte om een kantoor in te richten. Probeer hiermee dan ook creatief te zijn. Heb je nog wat ruimte over in de woonkamer? Dan is een inklapbaar bureau misschien een goede optie. Heb je nog wat plek in de keuken? Probeer daar dan een fijn plekje te creëren.

 

Wat je nodig hebt voor je eigen werkplek thuis

Een bureau is het belangrijkste meubelstuk voor een kantoor aan huis. Maar er zijn meer belangrijke zaken die je nodig hebt om jouw thuiskantoor in te richten. Afhankelijk van de ruimte kan je sommige daarvan wegstoppen of uit het zicht plaatsen.

 

 – Internet

 

– Computer: Voor je werk heb je een computer nodig. Computer accessoires die je nodig kunt hebben zijn een muis, toetsenbord, monitor, printer, een externe harde schijf om een back-up te maken. 

 

– Bureau-accessoires: Een paar dingen maken de werkplek comfortabeler en gebruiksvriendelijker. Een monitorstandaard om een monitor boven het bureau te houden, maakt het lezen gemakkelijker. Een Bluetooth-luidspreker of koptelefoon met geluidsonderdrukking kan je helpen concentreren en ontspannen. En natuurlijk een goede stoel voor de lange uren achter een bureau.

Veel van deze onderdelen heb je vast al, zo niet is het een relatief kleine investering om te doen. Zo kan je binnen no time werken vanuit huis. Hopelijk helpen deze tips en kan je snel een fijn thuis kantoor maken voor jezelf!