Attent Wonen
Image default
Woningen

Kleine slaapkamer? Welk bed kies je?

Is de slaapkamer van je woning niet al te groot? Dan zal het vast niet makkelijk zijn om het in te richten. Welke meubels laat je terugkomen? Hoe groot moeten de meubels zijn? Wat is de beste indeling? Dit zijn allemaal vragen die niet makkelijk zijn te beantwoorden en daar willen wij je bij helpen. In het bijzonder zal deze blog gaan over welk bed je kiest, want het bed is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Daarnaast worden ook nog andere tips gegeven om de ruimte optimaal te benutten.

Welk bed kies je?

Er zijn veel verschillende soorten bedden die prima passen in een kleine slaapkamer. Een tweepersoonsbed is vaak niet mogelijk, maar een twijfelaar of een eenpersoonsbed neemt qua afmetingen veel minder in beslag en dus wel mogelijk. Er zijn hele mooie twijfelaars en eenpersoonsbedden voor volwassenen die perfect kunnen staan in jouw slaapkamer. Deze bedden hebben ook nog bepaalde afmetingen die ervoor zorgen dat je bijna tegen een tweepersoonsbed aanzit.

De tip is om voor een slaapkamer te kiezen voor een bed met opbergruimte. Dit zorgt ervoor dat je namelijk geen andere kasten of opbergmeubels nodig hebt. Zo kan je mogelijk ook als nog voor een tweepersoonsbed kiezen. Kies je voor een bed zonder opbergruimte? Zorg dan dat je iets van manden of kratten koopt die je makkelijk onder het bed kan plaatsen.

Kleine kinderkamer?

Heb je kinderen en is deze slaapkamer ook niet al te groot? Kies dan voor een mooie hoogslaper bijvoorbeeld. Door in de hoogte te gaan zorg je ervoor dat je een bureau, een kast of iets anders onder het bed kan plaatsen. Zo optimaliseer je de ruimte optimaal. Er zijn tegenwoordig vele mooie hoogslapers te krijgen, en daarbij ook hoogslapers met ingebouwd bureau of kast. Verder geldt ook dat het voor een kinderkamer handig is om te kiezen voor een bed met opbergruimte. Je kind zal misschien veel speelgoed hebben en door opbergruimte onder het bed kan je zorgen dat de kamer een beetje netjes blijft.

Overige tips voor een kleine slaapkamer

Bij een bed in een slaapkamer horen vaak nachtkastjes. Dit voor de uitstraling, maar vooral om spulletjes op te zetten. Denk aan een boek, een wekker, een glas water of een bril. Nu kan een nachtkastje ruimte in beslag nemen die je misschien niet hebt in de slaapkamer. Het is daarom handig om de wanden van de slaapkamer te gebruiken en in plaatst van staande meubels gebruik te maken van plankjes aan de muur. Deze plankjes kunnen een mooie vervanging zijn van de nachtkastjes.

Verder kan je ook in plaats van een grote kledingkast kiezen voor bijvoorbeeld een kledingrek. Deze rekken nemen een stuk minder ruimte in beslag, geven het gevoel van ruimte en zorgen dat je makkelijk je kleding kan pakken.

Tot slot is het voor kleine slaapkamers handig om gebruik te maken van lichte kleuren. Hiermee wordt bedoeld de kleuren van de muren, maar ook de meubels. Het is namelijk zo dat donkere kleuren, zoals zwart of donker blauw, er voor kunnen zorgen dat de ruimte kleiner gaat lijken. Lichte kleuren zorgen voor het gevoel van ruimte, en daarbij kan daglicht ook een zeer grote factor zijn.