Attent Wonen
Image default
Woningaanbod

Voor welke makelaar ga je?

Het maken van de keuze uit de diverse makelaars in Amstelveen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Verschillende Amstelveense makelaars bieden hun diensten aan. Ze zijn er in soorten. Om een goede indruk te krijgen en de vergelijking te maken, is het belangrijk om contact te maken met meerdere makelaars, voordat je er een inhuurt. Wil je bijvoorbeeld dat hij altijd beschikbaar is of heb je geen moeite met de bereikbaarheid alleen tijdens kantooruren? Kies je voor een makelaar die deeldiensten aanbiedt of een makelaar voor het hele traject van zoeken tot kopen? Ga je voor een makelaar aangesloten bij een branchevereniging of een ongebonden makelaar?

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk.Zet je plan goed uit, wees voorbereidt en zorg dat je goed weet wat je wilt voordat je een makelaar belt. Zo voorkom je dat je diensten wordt verkocht waar je geen interesse in hebt. Je zult bij je keuze met enkele zaken rekening moeten houden. Hou in je zoektocht rekening mee dat de makelaar die je inschakelt niet alleen professioneel is in zijn werk, maar dat er ook een heel goede verstandhouding is tussen jullie. De makelaar dient precies te weten wat je wensen en eisen zijn en wat je verwacht van zijn dienstverlening. 

Makelaar voor deeldiensten

Bij het kiezen van een makelaar voor deeldiensten kun je bijvoorbeeld een makelaar inhuren, alleen voor het zoeken van de ideale woning en de rest van het kooptraject doe je zelf. Of je zoekt en bezichtigt zelf je droomhuis en de onderhandelingen laat je over aan de makelaar. Bij de makelaar voor deeldiensten bepaal je dus zelf wat de makelaar regelt voor je en wat je zelf doet. Ideaal dus voor personen die aan een bepaald budget zijn gebonden.

Makelaar aangesloten bij een branchevereniging of een ongebonden makelaar

De markt biedt ook de keuze aan makelaars aangesloten bij een branchevereniging en ongebonden makelaars. Het voordeel bij een makelaar aangesloten bij een branchevereniging is dat je bij een conflict altijd kunt terugvallen op de geschillencommissie van de branchevereniging. Bij de ongebonden makelaar heb je dat dus niet. Dus stof tot nadenken.

https://voormamillenaar.nl/