Attent Wonen
Image default
Woning huren

Huurrecht advocaten Amsterdam

Heeft u misschien zelf de huur niet betaald, mocht u als verhuurder een huurder hebben die geen huur meer betaalt of heeft u misschien zelfs al een dagvaarding gekregen? 

De rechter van de rechtbank kan in dit soort gevallen gevraagd worden de woning te ontruimen als er een aantal maanden zijn verstreken. Tevens kan het huurcontract worden ontbonden. Daarnaast kunnen er huurkwesties ontstaan over zaken in een huurovereenkomst zoals huurprijzen, onderhoud en beëindigen van het huurcontract. De huurrecht advocaten van Advocatenkantoren.nl staan u in dit soort gevallen graag met raad en daad bij. Dit kan zijn in zaken die betrekking hebben op zowel een bedrijfsruimte als op een woning.

Welke onderdelen bevat het huurrecht?

Het huurrecht is een onderdeel binnen het burgerlijk recht (ook wel civiel recht genoemd). Iedere verhuurder of huurder krijgt wel eens te maken met verschillende aspecten op het gebied van huurrecht. 

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • U huurt of verhuurt een bedrijfspand of woning en u wilt weten welke rechten u heeft op basis van het huurcontract

  • U ziet zich geconfronteerd met een aanzegging tot ontruiming. 

  • U heeft een brief ontvangen waarin wordt voorgesteld om de huurovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen in verband met een overlast of huurachterstand.

  • U heeft een dagvaarding van de verhuurder ontvangen wegens een huurachterstand. 

  • De verhuurder spreekt u aan tot betaling van schadevergoeding vanwege een hennepkwekerij (wietplantage) in uw bedrijfspand of woning 

  • U heeft een huurgeschil met uw buren over een balkon, de schutting of een boom en wilt hierover juridisch advies.

  • U huurt een woning of een appartement en zegt vervolgens de huur op. De verhuurder betaalt u echter de borg niet terug, omdat hij zich op het standpunt beroept dat er schade aan de woning is toegebracht.

Huurrecht advocaat Amsterdam nodig?

Als u zich bevindt in één van bovenstaande situaties, of heeft u een ander huurkwestie, dan is het raadzaam een gespecialiseerde huurrecht advocaat Amsterdam in te schakelen voor juridische ondersteuning. De huurrecht advocaten in Amsterdam die zijn aangesloten bij Advocatenkantoren.nl hebben een zeer ruime ervaring op het gebied van huurrecht en kunnen allerlei vragen over huurrecht beantwoorden.