Attent Wonen
Image default
Woning en Tuin

Aaltjes tegen engerlingen

Houden we niet allemaal van een mooie tuin met een prachtig groen gazon waarin we vele uurtjes welverdiende rust kunnen doorbrengen? Het is dan ook zonde als je op een dag vaststelt dat er zich kale plekken in je gazon begin te vormen die steeds groter worden. Als je dit ziet, is de kans uitermate groot dat engerlingen zich in jouw tuin gevestigd hebben.

Wat zijn engerlingen

Engerlingen zijn larven van kevers, geel-wit van kleur, een vijftal centimeter groot en hebben een c-vormig lichaam. Deze larven voeden zich met de wortels van het gras, wat meteen ook de verklaring is voor de steeds groter wordende kale plekken in je gazon. Als je niet van bij de eerste signalen actie onderneemt, loop je het risico dat je gazon binnen de kortste tijd één grote ravage is.

Hoe kan je engerlingen bestrijden?

Engerlingen bestrijden met aaltjes is het meest doeltreffend en bovendien volledig natuurlijk. De aaltjes, ook wel nematoden genoemd, verspreidt je gelijkmatig over de aangetaste stukken gazon, waarna zij op zoek gaan naar de engerlingen. Na het binnendringen in de engerlingen zullen de aaltjes deze op een bacteriële manier gaan vergiftigen. Nadat de larven dood zijn door vergiftiging, zullen zich nieuwe aaltjes vormen in die dode larven en die kunnen dan opnieuw hun werk doen bij de nog overblijvende engerlingen in je gazon.
Aaltjes blijven ongeveer een zestal weken actief.

Geniet terug van je prachtig gazon

Wil je terug kunnen genieten van dat mooie gazon waar je zoveel tijd en energie in hebt gestoken? Bestel hier aaltjes die samen met jou de strijd aangaan en komaf maken met die vervelende engerlingen.
Aaltjes tegen engerlingen is een volkomen biologische bestrijdingsmanier die doeltreffend en efficiënt is en volkomen veilig voor kinderen en huisdieren.