Attent Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Leer hoe u PVC vloeren installeert en onderhoudt

PVC-vloeren zijn al enkele jaren op de markt en ondergaan een constante technologische evolutie, zowel op het vlak van de toepassing als op het vlak van het onderhoud. Meestal gebruikt in bedrijfsomgevingen, winnen ze ook aan kracht in woonomgevingen omdat ze gemakkelijk te installeren zijn en een hoge duurzaamheid hebben.

Dit type pvc vloeren biedt verschillende voordelen, zoals akoestische absorptie en de eliminatie van termieten. Veelzijdig, het kan worden gebruikt in verschillende interne omgevingen en geïnstalleerd over andere vloeren, zoals keramische, porseleinen tegels, enz.

Voorbereiding van de basis
De installatiemethode varieert naar gelang van het product, en kan lijmen of monteren zijn. Daarom is het van essentieel belang aandacht te besteden aan de informatie op de verpakking. De installatie is specifiek voor elke klik-pvc vloer, maar de voorbereiding van de ondergrond moet voor alle producten gelijk zijn.

De vloeren kunnen op de ondervloer of op andere coatings worden gelegd. Ze kunnen worden geïnstalleerd over keramische tegels, porseleinen tegels, marmer en gepolijst graniet. Andere vloeren moeten worden verwijderd, aangezien zij geen stevige basis vormen voor een flexibele vloer.

Het is belangrijk de ondervloer vóór het aanbrengen op onvolkomenheden te controleren, omdat deze in de toekomst problemen kunnen veroorzaken. Indien de ondervloer onregelmatigheden, scheuren en/of verzakkingen vertoont, moet dit naar behoren worden gecorrigeerd voordat de PVC vloerbedekking wordt aangebracht.

Indien het nodig is het oppervlak te egaliseren, moet zelfnivellerende stopverf worden gebruikt. De zelfnivellerende pasta corrigeert golvingen tot 1 cm en egaliseert de absorptie van de ondervloer en corrigeert kleine onvolkomenheden. Controleer na het drogen of schuren nodig is.

Installatie
Nadat de toestand van de ondervloer is gecontroleerd, moet deze worden schoongemaakt, met een bezem of stofzuiger. Na reiniging kan de installatie beginnen, volgens de aanwijzingen op de verpakking van het product.

Klik systeem
De eerste stap is de vloerbedekking te leggen volgens het ontwerp en smalle sneden dicht bij de ingang van de kamer te vermijden. De installatie moet beginnen met de rijen naast de muur, waarbij altijd een ruimte van 8 tot 10 mm naast de muren moet worden gelaten om het uitzetten en intrekken van de stukken mogelijk te maken.

De planken moeten worden geïnstalleerd door ze aan elkaar te binden, waarbij de eerste plank van de tweede rij wordt uitgelijnd met het midden van de vorige plank, of op 2/3 van elkaar.

Lijm
Eerst moet de vloer worden gelegd volgens het gewenste ontwerp en dan kunnen de nodige uitsparingen worden gemaakt. Verwijder vervolgens de stukken en reinig de ondervloer om eventuele resten van de zaagsneden te verwijderen.

Breng vervolgens de lijm alleen op de ondervloer aan. Verdeel daarna de stukken en laat naast de wanden een ruimte van 8 tot 10 mm om het uitzetten en intrekken van de stukken mogelijk te maken.

De linialen moeten met koppelverkoop worden geïnstalleerd: de eerste liniaal van de tweede rij uitgelijnd op het midden van de vorige liniaal of 2/3 op een verkeerde manier.

Onderhoud
In het algemeen hebben vinylvloeren weinig onderhoud nodig, maar kleine resten en vuil kunnen uiteindelijk het uiterlijk van de coating aantasten. Daarom raden wij aan schoon te maken met een bezem of stofzuiger voor klein vuil en een vochtige spons met neutraal reinigingsmiddel voor moeilijker vuil

https://www.laminaatallin.nl/