Attent Wonen
Image default
Consumenteninformatie

Waarom lease zoveel mensen een laptop?

Een laptop leasen: wat houdt het in?

De prijzen van laptops zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Zeker als je op zoek bent naar hoogwaardige apparatuur lopen de kosten al snel op. Steeds meer Nederlanders kiezen er daarom voor om een laptop te leasen. Op deze manier betaal je maandelijks een vast bedrag en krijg je toegang tot de beste laptops. Bovendien kan je de laptop na het leasen tegen een zeer aantrekkelijke prijs aankopen.

De financiële voordelen van het leasen

Een laptop leasen brengt heel wat interessante voordelen met zich mee. Eerst en vooral is het economisch gezien een zeer interessante keuze. Je hoeft geen rekening te houden met hoge initiële kosten en je kan het bedrag gespreid betalen. Verder blijven de maandelijkse kosten altijd gelijk. Zeker voor bedrijven met onzekerheid is het belangrijk om een duidelijk beeld van de uitgaven te krijgen. Een leaseovereenkomst is ten slotte ook eenvoudiger te verkrijgen. In vergelijking met een huurovereenkomst komt er minder papierwerk bij aan te pas. Zelfs met een mindere kredietgeschiedenis kan je zonder problemen een laptop leasen.

Toegang tot de beste apparatuur

Het leasen van een laptop is niet alleen economisch interessant. Je bent op deze manier ook zeker dat je een moderne laptop in handen hebt. Het zijn namelijk de nieuwste en meest moderne laptops die worden geleased. Bovendien kan je jaarlijks upgraden. Zodra je leasecontract is afgelopen, kan je meteen een innovatief model uitkiezen en een nieuw contract afsluiten. Alle onderhouds- en reparatiekosten zitten trouwens bij het contract inbegrepen. Elk defect wordt meteen nagekeken en je hoeft je over de onderhoudskosten helemaal geen zorgen te maken. Elke leasebedrijf werkt met een uitgebreid technisch team dat over de nodige kennis beschikt om elk probleem meteen de wereld uit te helpen.

Wat is het verschil met een huurcontract?

Leasen wordt wel eens verward met huren. Er bestaan echter enkele fundamentele verschillen tussen beide begrippen. Een artikel dat je huurt, is op geen enkel moment je eigendom. Iets leasen betekent dat het product ook niet van jou is, maar je kan het item wel bij de belastingen aangeven. Een ander groot verschil tussen beide opties is dat een leasecontract vaak een optie tot aankoop bevat. Aan het einde van de overeenkomst heb je de mogelijkheid om de laptop goedkoop aan te kopen. In een huurcontract vind je deze clausule niet terug.

https://www.skala.nl/