Attent Wonen
Image default
Consumenteninformatie

Een woning verkopen zonder makelaarskosten kan tegenwoordig tegen een goed bod

De bestaande alternatieven leggen het af tegen Funda en opkopers

In de regel worden huizen verkocht via sites als Funda en daarbij is altijd een aangesloten makelaar of vastgoedbedrijf voor nodig om de vermelding erop te krijgen. Tegenwoordig zijn er steeds meer formules die een vermelding mogelijk maken als u uw huis op eigen houtje wenst te verkopen. Maar dan zijn er wel degelijk kosten die u maakt om bijvoorbeeld de vermelding erop te krijgen. Verscheidene woning aanbod websites bestaan er die dat mogelijk maakt. Maar toch zijn er nog veel meer mogelijkheden om in zijn geheel uw woning gratis te verkopen zonder makelaar.

Een hoger bod en geen makelaarskosten bij opkopers

U kunt namelijk ook een woning verkopen zonder makelaar via opkopers of vastgoedbedrijven die beleggen in woningen. Zij bieden doorgaans meer en rekenen ook geen makelaarskosten. Normaliter bieden vastgoedbedrijven of opkopers veel minder dan reguliere kopers, oftewel particulieren. Dat is ook een trend die sinds 2020 steeds zichtbaarder is en ook steeds meer toeneemt. De ontwikkeling dat beleggers en opkopers steeds meer huizen kopen tegen steeds hogere prijzen, draagt er mede aan toe dat de huizenprijzen fors zijn gestegen in de afgelopen jaren. Echter is dit in 2021 nog zichtbaarder geworden door de media uitingen, maar ook doordat het lokaal steeds zichtbaarder is geworden. Er is enerzijds een kleine afgunst omdat burgers het gevoel hebben dat hun huizen worden afgepikt. Anderzijds zijn woningeigenaren eer blij, doordat zij een hogere koopsom voor elkaar krijgen zonder hiervoor extra kosten te hoeven draaien.

Beleggers bieden ook gewoon op huizen die te koop staan op Funda

Maar beleggers kopen ook gewoon huizen op Funda en staan daarin ook gewoon achterin de rij. Daarnaast is er een offmarket markt die niet zichtbaar is voor de massa. In de Offmarket markt worden beleggers gericht benaderd, dat zijn dan vaak bestaande klanten van vastgoedbemiddelaars zoals Sons Real Estate. Sons Real Estate is een landelijk opererende vastgoedbemiddelaar die vanuit het centrale hoofdkantoor in Den Haag in no-time door heel het land kan zijn. 

Conclusies voor het verkopen van uw woning zonder makelaar?

U moet uiteraard zelf overwegen hoe u uw huis verkoopt. De verschillende manieren van verkopen verschillen echter der mate van elkaar dat u zelf uiteraard de afweging moet maken of mogelijk beleggers meer geïnteresseerd zijn in het kopen van een huis of dat een particulier er meer behoefte aan heeft.

 

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-zonder-makelaar/