Attent Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Wat kost een dakdekker per m2

Kosten dakdekker per m2

Het is moeilijk om een prijs te geven voor elke m2 dakbedekking. We willen ons best doen om u een zo duidelijk mogelijke uitleg te geven over de kosten van een dakdekker per m2, daarom houden we het liever eenvoudig.

Om te beginnen willen we duidelijk maken dat de kosten door verschillende factoren worden bepaald. Sommige dakdekkers werken op uurbasis, terwijl anderen rekenen per vierkante meter. Ten slotte heeft ook de moeilijkheidsgraad van de klus een invloed. De hogere kosten voor moeilijkere taken

De kosten in een offerte zijn over het algemeen per vierkante meter. Hierdoor kunnen de dakdekkers, afhankelijk van de werkzaamheden, een scherpe prijs afgeven. Daarnaast zullen de kosten per m2 variëren, afhankelijk van het materiaal.

Beide partijen hebben er baat bij vooraf inzicht te hebben in de uitgaven. Natuurlijk wilt u niet overvallen worden door onvoorziene kosten. Daarom komen we graag langs voor een gratis dakinspectie en berekenen we vooraf uw kosten.

Prijsopbouw 

De kosten van dakwerken worden bepaald door verschillende factoren. U kunt rekening houden met de materialen die zullen worden gebruikt tijdens de reparatie, omdat niet elk probleem dezelfde materialen nodig heeft. Materialen zoals bitumen en PVC daken, bijvoorbeeld, verschillen aanzienlijk. De materialen die gebruikt zullen worden op een plat dak zijn anders dan die op een hellend dak, wat uiteraard gevaarlijker werk is.

Dakbedekking materialen zijn goed voor ongeveer de helft (ongeveer 50%) van de kosten van een dakdekker; arbeidskosten zijn de rest. De arbeidskosten zijn het duurst, omdat zij vaak in teamverband werken en er dagen, weken of zelfs maanden over doen!

De kosten hiervan worden ook bepaald door het werk dat u wilt laten doen. De arbeidskosten mogen u niet afschrikken, want bekwame dakdekkers en erkende dakdekkersbedrijven weten hoe ze hun tijd zo efficiënt mogelijk kunnen indelen om de klus snel te klaren, zodat de kosten voor de klant zo laag mogelijk zijn.

Tenslotte kan de afwatering de kosten van een dakdekker nog verhogen. Deze kosten zijn gering en zullen minder dan 10% van de totale kosten uitmaken. De verwijderingskosten zijn standaard opgenomen in de arbeidskosten, omdat demontage ook een vorm van menselijke inspanning is.

Uurloon van een dakdekker

De kosten van een dakdekker per uur worden bepaald door het dakdekkersbedrijf dat u hebt gekozen. De gemiddelde kostprijs van een dakwerker per uur varieert van €30 tot €40. Deze tarieven zijn typisch voor eenvoudigere klussen (zoals het plaatsen van een dak) dan voor complexe en omvangrijke klussen (zoals het vervangen van een volledig dak).

De kosten voor dakreparatie en -vervanging kunnen variëren van €40 tot €50 per uur, afhankelijk van de omvang van de taak. De tarieven van dakdekkers variëren ook naargelang hun ervaring. Een dakdekker met meer expertise kan meestal meer in rekening brengen dan een minder ervaren dakdekker.

Wij wijzen erop dat dit niet altijd betekent dat een dakdekker met een lager uurloon een mindere kwaliteit levert. In de meeste situaties worden de kosten bepaald door waar de dakdekker werkt.

Gemiddelde kosten dakbedekking per m2

Wij hebben hieronder de gemiddelde kosten van een dakdekker per m2 voor u verzameld:

Plat dak

Afhankelijk van de soort dakbedekking, kunnen de kosten per vierkante meter tussen de €40 – €60,- zijn.

Hellend dak

De kosten van dakbedekking variëren van ongeveer €15,- tot €115,- per vierkante meter, afhankelijk van het type.

Dakdekker inschakelen?

Dakdekker Utrecht gaat behoedzaam om met het laag houden van de kosten. Wij kunnen onze uitgaven aanzienlijk verlagen omdat wij een directe relatie met de leverancier hebben en in bulk inkopen.

Daardoor kunnen wij u goederen van hoge kwaliteit leveren tegen lage prijzen. Wij hebben vertrouwen in onze kwaliteit en de vaardigheden van onze dakdekkers. Daarom geven wij u niet alleen minstens 10 jaar garantie op de dakbedekkingsmaterialen die wij voor u plaatsen, maar garanderen wij ook de duurzaamheid ervan op lange termijn.

https://www.dakdekkers-vanleeuwen.nl/dakdekker-utrecht/