Attent Wonen
Image default
Beveiliging

De voordelen van een kwalitatief cilinderslot in jouw woning!

Heb je een nieuw deurslot nodig voor jouw woning? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een kwalitatief sterk cilinderslot, ook al kost dit wat meer. Je houdt er immers inbrekers mee buiten de deur. Wij vertellen jou alle voordelen van een sterk cilinderslot.

 

1. Voor iedere deur

Allereerst is een cilinderslot voor elke deur geschikt, omdat hij in wel elke maat beschikbaar is. Het opmeten van de maat is eenvoudig, maar dient wel nauwkeurig te gebeuren. Als je de verkeerde maat kiest past het slot namelijk niet op jouw deur, waardoor er een nieuw slotgat geboord moet worden. En dat wil je natuurlijk niet, want dat kost veel meer moeite en tijd. Het meten van de juiste maat gaat als volgt. Je verwijdert eerst het oude cilinderslot en meet deze in millimeters vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts op. Dan heb je twee maten, bijvoorbeeld 30 mm links en 40 mm rechts oftewel 30/40. De standaardmaat is 30/30 of 32/32, afhankelijk van het merk.  

Ga alleen niet van deze standaardmaat uit, maar controleer het ook echt. Je dient de maat bij de opties aan te geven en ontvangt dan de gewenste cilinder. Vervolgens kan je hem ook eenvoudig zelf plaatsen, waardoor je onnodige kosten van de slotenmaker bespaart. Wel dien je hier een beetje handig voor te zijn en de stappen nauwkeurig te volgen, anders werkt het slot niet of beschadigd jouw deur. Wil je 100% zeker weten dat hij wel goed gemonteerd wordt, zonder teveel geld eraan kwijt te zijn? Vraag dan bijvoorbeeld je buurman, vriend, vader, neef, een kennis of iemand anders die een beetje handig is of al vaker een cilinderslot met succes gemonteerd heeft.

 

2. Gemak en zorgeloos

Cilindersloten bieden ook gemak en een zorgeloos leven. Zeker als je voor een knopcilinder kiest. Hiermee kan je namelijk de deur ontgrendelen door één simpele draai aan de knop. Ideaal voor als er visite of een pakketbezorger aan de deur staat. Je hoeft niet meer naar jouw sleutels te zoeken. Als de deur in het slot valt, vergrendelt hij weer automatisch. Zo houd je toch de inbrekers buiten de deur. Als je glas of een brievenbus in jouw deur hebt, kan je beter wel voor een dubbele cilinder kiezen. Ook deze werkt wel gemakkelijk, zeker als je een keersleutel hebt. Deze kan je namelijk op twee manieren in het slot steken, waardoor je in het donker niet zit te klieren met de sleutel. Een cilinderslot met SKG*** zorgt al helemaal voor een zorgeloos leven. Deze beveiligd jouw woning minimaal 5 minuten tegen alle voorkomende inbraakmethodes, ook kerntrekken.

Kerntrekken is een veel voorkomende inbraakmethode in Nederland, omdat veel woningen er niet tegen beveiligd zijn en daarnaast is het eenvoudig uit te voeren met simpel gereedschap. Met een cilinderslot SKG*** hoef je je daar gelukkig geen zorgen meer over te maken, de inbreker vindt het te lang duren en blijft buiten de deur. Er zijn ook cilindersloten met certificaat, waarbij je alleen sleutels en cilinders bij kan laten maken op vertoon van dit pasje. Ideaal voor als je even op vakantie, een dagje weg of naar het werk gaat en de sleutels uitleent aan de oppas, schoonmaakster, tuinman of buren. Zij kunnen dan niet zomaar sleutels bij laten maken en vervolgens inbreken. Het geeft jou een heerlijk gerust gevoel.

 

3. Geen gedoe met veel sleutels

Als je voor gelijksluitende cilindersloten kiest, dan heb je geen gedoe meer met sleutels. Dat wil zeggen dat je meerdere cilindersloten van hetzelfde merk en type aanschaft. Zo kan je diverse buitendeuren met één en dezelfde sleutel bedienen, bijvoorbeeld de schuur- of tuindeur, het hek, bedrijfspand, de voor- en achterdeur van je eigen woning, kajuit van de boot enzovoorts. Er zijn verschillende soorten cilindersloten te combineren, namelijk de knopcilinder, dubbele en halve cilinder. De halve cilinder is geschikt als bijzetslot, voor kastdeuren (denk aan de meterkast) en kluizen. Geen gedoe meer met een zware sleutelbos en irritatie bij het zoeken naar de juiste sleutel. En als je jouw sleutels verliest hoef je er ook niet enorm veel bij te laten maken. 

Als je cilindersloten aangeschaft hebt, dan is het belangrijk om ze ook één keer per jaar te smeren. Dit doe je met slotspray, zodat je zeker weet dat het vuil eruit gaat en het slot goed blijft werken. Anders moet je na een paar jaar weer een nieuw slot en dat zou zonde zijn. Wil je er ook zeker van zijn dat jouw deur en slot niet beschadigd, dan kan je er ook beter kerntrekbeslag bij aanschaffen, als je dit nog niet hebt. Zo worden inbrekers afgeschrikt en is de kans zeer klein dat ze een inbraakpoging bij jouw woning zullen doen. Ze zullen dan een andere woning zoeken die dit niet heeft. Zo kan je eindelijk rustig slapen of van huis weg.

 

https://www.toplock.nl/cilindersloten