Attent Wonen
Image default
Beveiliging

Bewakingscamera recorder

Het uitrusten van uw huis met een bewakingscamera recorder kan helpen om inbraken en diefstal te ontmoedigen. Beveiligingscamera’s schrikken dieven psychologisch af om te proberen in te breken, omdat ze niet op camera willen worden betrapt. Gesloten circuit televisie fungeert als een uitstekende misdaadpreventie maatregel geschikt voor zowel een bedrijf en prive-woning.

Voor sommige criminelen vormen bewakingsrecorders geen echt probleem als het erop aankomt daadwerkelijk een pand binnen te dringen. Onder andere om deze reden is het goed om meer dan één beveiligingssysteem te hebben, zoals versterkte ingangen, sloten en alarmsystemen bijvoorbeeld.

Hoewel CCTV-bewaking geen bescherming garandeert, kan het wel het belangrijkste doel dienen en dat is om criminelen op heterdaad te betrappen. Vandalisme is ook een probleem dat bewakingscamera’s kunnen helpen verminderen. Voor locaties die regelmatig met criminaliteit te maken hebben, kan het installeren van bewakingscamera’s een positief effect hebben.

Mensen die door criminaliteit zijn getroffen, vrezen de gedachte aan een nieuw incident. Het betrappen van daders op CCTV kan de politie helpen misdaden op te lossen en criminelen te vangen. In sommige gevallen kunnen arrestaties er zelfs toe leiden dat gestolen goederen worden teruggevonden. Om deze reden zal het hebben van een dummy bewakingscamera niet zo effectief zijn.

Het hebben van dummy beveiligingscamera’s kan echter nog steeds dienen als een afschrikmiddel, en zijn een goedkope manier om vandalisme en diefstal te verminderen. En omdat ze geen kabels gebruiken, hoeven ze niet door een specialist te worden geïnstalleerd. Een nep bewakingscamera is misschien OK voor bedrijven die geen kostbaarheden of belangrijke activa hebben, maar het is niet voldoende voor degenen die die extra bescherming nodig hebben.

Beveiligingscamera’s helpen niet alleen om criminelen af te schrikken en te vangen, ze geven u meerdere ogen op uw eigendom. U zult merken dat er een aantal verschillende fabrikanten van beveiligingssystemen zijn die verschillende systemen aanbieden. Sommige CCTV-systemen zijn in staat om op te nemen in het donker. Kleuren beveiligingssystemen zijn over het algemeen duurder, maar kan een betere beeldvorming. Kijk voor een all weather proof camera, als je buiten toezicht nodig.

De meeste systemen kunnen worden aangesloten op een monitor of PC. Geavanceerde beveiligingscamerasystemen kunnen meerdere digitale schermen en een ingebouwd alarmsysteem bieden. Andere toevoegingen die u kunt krijgen zijn audio, detectie en vastlegging van lichaamsbewegingen en warmte. Elke beveiligingsuitbreiding kan het niveau van bescherming verhogen.

Misschien wel de meest praktische vooruitgang van nieuwere CCTV-camera’s zijn draadloze en internet mogelijkheden. Dergelijke systemen bieden kabelloze installatie, waardoor het niet alleen gemakkelijker wordt camera’s te installeren, maar waardoor het ook mogelijk wordt ze praktisch overal te plaatsen. Bovendien hebt u via het internet rechtstreeks toegang tot live beelden, zodat u uw beveiligde vestiging van overal kunt bekijken.

Dit betekent niet dat u 24 uur naar de beelden van uw beveiligingscamera hoeft te kijken. De meeste geavanceerde systemen sturen automatische e-mailwaarschuwingen wanneer zij activiteit in de omgeving detecteren en kunnen zelfs een alarmsignaal afgeven. Dit is bijna alsof een bewaker 24 uur per dag uw pand bewaakt.

Voor discrete bewaking is er een reeks kleine draadloze camera’s op de markt. Het is mogelijk om kleine draadloze camera’s vrijwel overal binnenshuis te plaatsen zonder te worden opgemerkt. U kunt zelfs een draagbare lcd-monitor kopen voor onderweg. Goed voor bezorgde ouders die hun kinderen thuislaten.

https://www.securitythuis.nl/