Attent Wonen
Image default
Aanbiedingen

Welk vloerkleed kies je voor welke ruimte?

Een vloerkleed kan een verschil maken als het aankomt op de uitstraling en de sfeer van een ruimte. Naast dat het kleed warmte, comfort en stijl geeft, kan deze ook op een praktische manier dienen, bijvoorbeeld om geluid te dempen en de vloer te beschermen. Maar welk vloerkleed kies je voor welke ruimte? We vertellen je graag meer in dit artikel!

Rechthoekige vloerkleden

Rechthoekige vloerkleden zijn de meest traditionele keuze. Ze passen goed in veel verschillende ruimtes, maar ze zijn vooral geschikt voor rechthoekige of vierkante kamers. Een rechthoekig kleed past dus goed in bijvoorbeeld een woonkamer, eetkamer en slaapkamer. Een rechthoekig vloerkleed kan de ruimte afbakenen en een gevoel van samenhang creëren. Onder een zithoek past deze bijvoorbeeld heel erg goed.

Ronde vloerkleden

Ronde vloerkleden zijn perfect voor het doorbreken van de rechte lijnen en hoeken in een kamer. Een vloerkleed rond past goed in ruimtes zoals een hal, een speelkamer of een kinderkamer. Ze kunnen ook worden gebruikt onder een ronde eettafel, of in een woonkamer om een gezellige zithoek te creëren, bijvoorbeeld bij de haard. Een aparte leeshoek leent zich hier overigens ook goed voor.

Vierkante vloerkleden

Vierkante vloerkleden staan goed in zowel formele als informele omgevingen, zoals woonkamers, eetkamers, maar dus ook op een kantoor. Een vloerkleed groen of beige is hiervoor een goede keuze. Dit omdat het niet extreem schreeuwerig is qua kleur en het de ruimte dus wat rustiger en zakelijker maakt.

Langwerpige vloerkleden

Langwerpige vloerkleden, ook bekend als lopers, zijn perfect voor smalle ruimtes zoals gangen, trappenhuizen en kleine keukens. Ze kunnen de vloer beschermen en tegelijkertijd de ruimte gezelliger aankleden. Lopers zijn er in verschillende lengtes en breedtes, dus je kunt er vast wel eentje vinden die perfect past bij de afmetingen van de ruimte die je ervoor op het oog hebt.