Attent Wonen
Image default
Woningen

Waarom mensen juist in deze tijd een woning verkopen aan investeringsmaatschappijen

Een woning verkopen vindt in de regel plaats via openbare woning websites, zoals Funda of Trovit. Maar de opkomst van investeringsmaatschappijen is iets om zeker rekening mee te houden. Ook omdat in deze tijd de ontwikkelingen in rap tempo plaatsvinden en de rentes op hypotheken gefaseerd stijgen. Dit resulteert in veel onzekerheid en haast bij woningeigenaren die hun woning goed en snel wensen te verkopen.

Investeringsmaatschappijen kopen alle soorten huizen

Investeringsmaatschappijen bieden tegenwoordig ook gewoon over en sommigen bieden dus ook gewoon meer dan een particulier. Dit is natuurlijk ook iets nieuws voor zowel woningeigenaren alsmede makelaars. Echter is het wel zo dat zowel particulieren alsmede zakelijke kopers van huizen minder geld kunnen bieden op woningen dan in de afgelopen jaren. Maar de snelheid waarmee u uw woning kunt verkopen is bij opkopers, investeerders en beleggers veel hoger. Doordat een openbare verkoop zowel voorbereiding als begeleiding van de bezichtigingen vergt, is een directe verkoop vaak de beste of zelfs enige optie.

Waarom verkopen van uw woning aan zakelijke koper?

Daarnaast speelt het imago van de zakelijke kopers mee, want het imago van deze groep wordt steeds beter. Dit imago is dan natuurlijk vooral hoog bij woningeigenaren, want dit is de groep die direct baat heeft bij goede voorwaarden. Zo biedt vastgoed investeerder Sons Real Estate mensen de kans om zelf alles te bepalen en de flexibele voorwaarden zijn vaak nog belangrijker dan puur de verkoopprijs. Enkele punten die Sons Real Estate aanbiedt in tegenstelling tot reguliere, openbare verkopen:

  • Rommel achterlaten
  • Achterstallig onderhoud is geen punt
  • Zelf bepalen wanneer u de verkoop feitelijk laat plaatsvinden
  • Mogelijkheid om het huis terug te huren (zowel tijdelijk als permanent)
  • Bod is zonder voorbehoud van financiering, hetgeen inhoudt dat u geen onzekere periode mee hoeft te maken en tegelijk geen risico loopt dat u weer extra weken nieuwe bezichtigingen hoeft te organiseren

Vraag daarom altijd een bod aan bij een vastgoedbedrijf, want dit verplicht verder tot niets. En als het enkele duizenden euro’s minder oplevert, kan het totale plaatje juist veel rooskleuriger zijn voor de algehele situatie waarin u zich verkeert.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/