Attent Wonen
Image default
Woningen

Versier je muur met je eigen poster wand!

Steeds meer mensen versieren hun wanden met posters. Een lege wand verveelt al snel en bijvoorbeeld oude schilderijen passen niet in het interieur. Het voordeel van je eigen poster wand is dat je hem volledig kunt samenstellen. Hierdoor wordt de muurversiering net zo persoonlijk als de rest van je eigen huis! Omdat een fotowand samenstellen in de meeste gevallen niet is bedoeld om het voor een korte periode op te hangen, is het verstandig om rekening te houden met de onderstaande tips.

Tips voor een de perfecte poster wand

Indien je ervoor kiest om tekst te verwerken in je poster wand, is het goed om een duidelijke tekst te plaatsen die op afstand goed leesbaar is. Hierdoor springt de tekst meer in het oog, waardoor de betekenis duidelijker naar voren komt. Naast grote letters is het juiste lettertype daarom net zo belangrijk. Ook is het raadzaam om de spelling goed te controleren. Indien anderen je nieuwe creatie zien en een spelfout ontdekken, voel je je toch voor schut staan. Deze negatieve gevoelens zijn te voorkomen door goed te kijken naar de spellen en eventueel de betreffende tekst op het internet te zoeken.

Ook is het goed om op de kleuren te letten. Hierbij is je stijl en smaak ook belangrijk. Om de kamer waar je de poster wand maakt in een bepaalde stijl te houden, zijn de kleuren ook belangrijk. Met contrasterende kleuren kun je bepaalde aspecten op de posters benadrukken, maar dit moet niet vloeken bij de rest van je interieur. Indien je interieur voornamelijk de kleuren zwart, grijs en wit heeft, is het mogelijk om posters op te hangen met zwarte letters en een lichte achtergrond. Dit zorgt er tevens voor dat de boodschap op je wandposters er beter uitkomen.

Dit artikel betreft een samenwerking met DESENIO.