Attent Wonen
Image default
Woningen

Vereniging Eigen Huis

Eigenhuis een huisvestingswebsite voor Nederlandse belangenorganisaties is online sinds 1974. Deze organisatie heeft ongeveer 230 000 leden. Er zijn geen winsten. De organisatie vertegenwoordigt de particuliere woningeigenaren en VvE’s van Nederland en heeft er circa 800.000 op dit moment

Wat is een Vereniging van Eigenaren?

In 1974 werd de Vereniging van Eigenaren opgericht. De overheid stimuleerde in de jaren zeventig het eigenwoningbezit. Eigen Huis is opgericht om als vertegenwoordiger van alle kopers te dienen.

De bouwsector, banken en andere aanbieders maakten het voor kopers moeilijk om de voorwaarden van hun contracten te begrijpen. Eigen Huis is er om alle kopers te helpen. Samenwerken is belangrijk, want een huis kopen is vaak goedkoper dan huren. Contracten zijn nu duidelijker en transparanter. Ook is de regelgeving geactualiseerd en de overdrachtsbelasting is naar een veel lager niveau gezakt.

Hoe werkt Eigenhuis?

U kunt een bouwkundige keuring, hypotheekadvies, waardebepaling of aankoopcoach aanvragen via eigenhuis. Sommige diensten zijn mogelijk alleen beschikbaar voor leden, terwijl andere tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden voor betaalde diensten.

Lees meer over Eigen Huis.

U heeft als VvE-lid recht op rechtsbijstand. Als u zich in een geschilsituatie bevindt, staan advocaten voor u klaar. Een collectieve vereniging heeft nog veel meer voordelen, waaronder de invoering van de 3 dagen bedenktijd. Dit is een nieuwe kwaliteitsmarkering voor de bouw en lagere notariskosten.

U heeft veel mogelijkheden als het gaat om collectief inkopen, zoals zonnepanelen of energie-isolatie. Ook kunt u gebruik maken van uw persoonlijke schilderservice of contracten laten beoordelen. Afhankelijk van de service die u kiest, moet u een extra vergoeding betalen. Nog meer weten? Check een uitgbreid artikel op Vereniging Eigen Huis 

https://watismijnhuiswaard.com/vereniging-eigen-huis/