Attent Wonen
Image default
Tuinieren

Tuintegels: de keuze is reuze

Blijf je deze zomer thuis door corona en heb je zin om veel tijd in je tuin door te brengen maar ziet je tuin er net uit als een oerwoud? Helemaal overwoekerd met jarenoude kerstbomen die je niet hebt weggebracht, aangewaaid onkruid en lelijke planten van je schoonmoeder? In dat geval hebben wij de perfecte oplossing voor dit semi-oerwoud: betegel je tuin! Met tegels in de tuin hoef je je nooit meer zorgen te maken over al dat onkruid dat je moet wieden, de boompjes die je moet snoeien of het gras dat je moet maaien. Bovendien is een terras dé perfecte plek om op de barbecueën. Het barbecue seizoen is weer geopend, op de lange, warme zomeravonden ruik je de heerlijkste geuren uit iedere tuin oprijzen, hoor je het gelach van vrienden en familie en zie je de sterren aan de hemel fonkelen. Een terras is de beste plek voor gezelligheid en ontspanning. Aangezien veel mensen deze zomer niet op vakantie gaan door corona, is het tijd om het feest naar de achtertuin te halen. In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende soorten terrastegels waar je uit kan kiezen.

 

Bij Bricks and Stones hebben wij een brede selectie aan tegels, vele jaren ervaring met tegels, terrassen en tuininrichting en een uitstekende service. Bij ons kan je terecht voor allerlei soorten en maten tegels. Als eerste de populaire waaltjes, deze tegels hebben altijd de afmeting 5 bij 20 cm. Dat is een formaat dat geschikt is voor veel soorten terrassen. Waaltjes zijn te krijgen in veel soorten kleuren: je hebt, rode waaltjes, zwartje waaltjes, grijze waaltjes en alles daar tussenin. Het nadeel van waaltjes is dat ze niet goedkoop zijn, ze kosten ongeveer €30 tot €45 per m2.

Dan zijn er ook ceramaxx tegels, een van de meest gekozen betegeling voor terrassen. Deze tegels zijn gebakken en voorzien van een glazuurlaag waardoor ze waterafstotend zijn. Ceramaxx kost tussen de €35 en €50 per m2.

De laatste optie zijn gebakken klinkers. Deze zijn goedkoop en kosten slechts €15 tot €25 euro per m2. Ze zijn gemakkelijk te leggen en hebben alleen een zandlaag als onderlaag nodig.