Attent Wonen
Image default
Tuin inrichting

Deze hekken en poorten zijn geschikt voor kleine tuinen

Heb je een kleine tuin, dan wil je het meeste uit je vierkante meters halen. Een slim tuinontwerp en een passende poort of hek doet wonderen voor de uitstraling van je tuin. Met deze tips laat je zelf de allerkleinste tuin als een oase van ruimte uitzien.

Kies voor een laag houten hek of poort

Een laag houten hek is een uitstekende keuze voor een kleine tuin. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin zonder deze af te sluiten. Door het gebruik van lichtgekleurd hout of een witte verflaag kan je het hek de tuin groter doen lijken. Bovendien kan een laag hek gemakkelijk worden aangepast met plantenbakken of klimplanten om extra groen toe te voegen. Een specialist in maatwerk is HekkenPoorten; dit is een online specialist in maatwerk hekken, poorten en schuttingen.

Maak goede sier met sierhekken

Metalen hekken met sierlijke details zijn niet alleen stijlvol, maar ook ruimtebesparend. Ze geven een open en luchtige uitstraling en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende tuinontwerpen. Zwart of donkergekleurd metaal zorgt voor een elegant contrast met het groen van de tuin.

Kies voor een poorten met open structuur

Open poorten, zoals metalen poorten of dubbelstaafmatpoorten, laten licht en zicht door, waardoor de tuin ruimer lijkt. Ze bieden voldoende beveiliging zonder de ruimte visueel te beperken. Deze poorten kunnen worden gedecoreerd met klimplanten om een natuurlijk en uitnodigend gevoel te creëren.

Schutting plaatsen? Kies voor verticale planken

Een schutting met houten panelen met openingen biedt privacy terwijl het toch licht en zicht doorlaat. Wil je een schutting plaatsen in een kleine tuin? Kies dan bij voorkeur voor een variant met verticale planken. Zo lijkt je tuin optisch hoger en dus groter, dan wanneer je voor horizontale planken kiest.

Met deze hekken en poorten kun je zelfs de kleinste tuin transformeren tot een functionele en visueel aantrekkelijke buitenruimte.

 

https://hekkenpoorten.nl/