Attent Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Drie tips om jouw tuin gezellig aan te kleden

Als je jouw tuin gezellig aankleedt kan je het een verlengde van jouw woonkamer maken. Een tuin is niet meer alleen de plek waar je leuke plantjes neerzet met een tuinset. Je ziet steeds meer dat het onderdeel van de leefomgeving wordt. Vaak met overkappingen, waar je dan nog gezellig in de herfst onder kunt zitten met een kacheltje. Maar niet alleen met een overkapping kan je de tuin een verlengstuk maken. Hoe maak je van jouw zithoek een eyecatcher? Wat voor mooie sfeerverlichting voeg je aan jouw tuin toe? Hoe maak je mooie planten hoekjes in jouw tuin? In dit artikel hebben we het voor je uitgezocht, lees snel verder.

Maak van de zithoek een eyecatcher

Een tuin heeft natuurlijk altijd een zithoekje. Dit maakt jouw tuin gezellig. Begin eerst met het bepalen van de zithoek. Waar wil je zitten? Kies je voor de schaduw of voor de zon? Als je kiest voor de zon, kan je altijd nog een parasol toevoegen voor echt warme zomerse dagen. Een parasol biedt meer schaduw. Als je de plek hebt uitgekozen, zorg dan voor heerlijke tuinstoelen. Kies je voor een loungeset of een Van der Garde Tuinset? Wil je in de tuinstoelen ontspannen of wil je er in kunnen eten? Dan is het slimmer om voor een eettafel met hogere stoelen te kiezen, dan kan je er namelijk eten. Kleed dit hoekje af met een vloerkleed, sierkussens en een dekentje, zodat het een echte eyecatcher wordt.

Maak gebruik van mooie sfeerverlichting

Een tuin is niet af zonder sfeerverlichting. Zo kan je langer genieten van de mooie zomerse avonden. Zet bijvoorbeeld kaarsjes of windlichten op de tafel in de zithoek. Of kies voor lampjes die je kunt ophangen. Bijvoorbeeld bij een overkapping kan je een partysnoer met lampjes ophangen. Dit kan je natuurlijk ook aan de gevel ophangen.

Maak plantenhoekjes in jouw tuin

In een woonkamer zie je plantenhoekjes vaker terugkomen. Deze planten worden dan op verschillende hoogtes gezet. Er wordt dan vaak gewerkt met planken of een tafel. Dit kan je ook terug laten komen in jouw tuin. Kies wat mooie planten uit, zet deze in mooie plantenpotten. En zet die in een hoekje bij elkaar in jouw tuin. Een plantenhoekje wordt een echte eyecatcher als er afwisseling in zit. Kies dus voor grotere en kleinere planten. Kies voor planten met verschillende bladvormen. Probeer ook verschillende bladkleuren bij elkaar te zetten, zoals groen, bontgekleurd, licht of donker. En wissel daarnaast de kleuren van de planten af. Dus zet plantjes van verschillende kleuren ook bij elkaar. Een plantenhoekje wordt op die manier interessanter om naar te kijken.