Attent Wonen
Image default
Serre en overkapping

Kiezen voor een overkapping van aluminium of douglas hout

Bij de aankoop van een tuinhuisje moet met veel factoren rekening worden gehouden. Veel mensen willen gewoon de beste kwaliteit, maar anderen zijn op zoek naar iets dat past bij de stijl van hun huis. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus laten we ze doornemen voordat u uw definitieve beslissing neemt.

Onderhoudsvrije aluminium constructie.

Aluminium is een goede keuze voor een tuinhuisje. Aluminium tuinhuisjes of overkappingen zijn duurzaam, onderhoudsarm en rotten niet. Dit maakt hen ideaal voor gebieden die worden blootgesteld aan de elementen zoals kustgebieden of plaatsen met een hoge vochtigheidsgraad.

Aluminium is ook een uitstekend materiaal voor degenen die een professionele uitstraling willen zonder veel geld uit te geven aan onderhoud of reparaties, omdat aluminium niet roest zoals staal.

Douglas houten constructie, de beste kwaliteit beschikbaar

Als het gaat om het bouwen van een buitenconstructie, zoals een tuinhuisje of een tuinhuisje met veranda, is douglas hout de populairste keuze. De reden hiervoor is dat dougals hout bestand is tegen alle weersomstandigheden en tientallen jaren meegaat.

Een tuinhuisje van Douglas hout heeft wel onderhoud nodig, maar minimaal. Het is daarom een perfecte hout soort voor een tuinhuisje en zorgt voor een echte eye catcher in je tuin.

Geen lekken of rot, nooit.

Aluminium is een goede keuze voor een tuinhuisje, vooral als u in een gebied woont waar het vaak en hard kan regenen. Het is gemakkelijk te onderhouden omdat het niet wordt beïnvloed door vocht of vochtigheid. Echter, aluminium heeft niet dezelfde natuurlijke schoonheid als douglas hout.

Een tuinhuisje van aluminium of douglas hout geven allebei een andere sfeer en stijl

Als u op zoek bent naar een tuinhuisje dat uw tuin een moderne uitstraling geeft, zou een aluminium tuinhuisje perfect zijn. Als u liever kiest voor een rustieke of landelijke stijl, dan is douglas hout een betere keuze.

Terwijl beide soorten materiaal gemakkelijk te onderhouden zijn, is aluminium wel een materiaal dat nog net iets minder onderhoud nodig heeft. Douglas hout zal je altijd wel een keer mogen opschuren en beitsen. Zo blijft je tuinhuisje mooi en kan je er veel meer van genieten.

https://deoudestee.nl