Attent Wonen
Image default
Muur plafond en wand

Waarom zijn dilatatievoegen essentieel.

Waarom zijn dilatatievoegen essentieel.

De meeste mensen beschouwen gebouwen en andere maatschappelijke structuren als statische dingen die niet bewegen, maar dit is onjuist.
Veel krachten zijn van invloed op de dynamische beweging van constructies, zoals thermische energie, wind, uitzetting en samentrekking van beton en seismische gebeurtenissen.

Dilatatievoegen zijn een opzettelijke scheiding die is ontworpen om dergelijke beweging te verminderen en zijn een zeer belangrijk structureel kenmerk dat het mogelijk maakt om het gebouw duurzaam te beschermen tegen variaties in temperatuur en vochtigheid.

Dilatatievoegen worden ook geplaatst bij het bouwen van aangrenzende gebouwen: het metselwerk van de nieuwe constructie zou onder invloed van de uitzetting het risico lopen de oude constructie te verdringen. Om dit te voorkomen, laten bouwvakkers daarom een ​​ruimte van variabele dikte vrij, afhankelijk van de beschouwde seismische zone (2 tot 4 cm) tussen de twee constructies: dit is de exacte definitie van een dilatatievoeg.

Dilatatievoegen zijn ook belangrijk wanneer beton buiten wordt gebruikt, vooral wanneer er meerdere toepassingen zijn. Beton reageert, net als de meeste materialen, op veranderingen in temperatuur en vochtigheid door uit te zetten of samen te trekken. Na droging krimpt al het beton en zal daarna blijven uitzetten of krimpen afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Hoewel deze beweging slechts gering is, zal het leiden tot lelijke en potentieel gevaarlijke scheuren in het beton. Het is daarom absoluut noodzakelijk om deze beweging te compenseren als we de integriteit van het gebouw willen behouden.

Laat u goed adviseren.

Gebruik van de juiste producten

U mag het risico en de potentiële kosten van claims tegen een projectontwikkelaar niet onderschatten voor aansprakelijkheid veroorzaakt door fouten in het ontwerp van dilatatievoegen en/of afdichtingssystemen.
Het is altijd essentieel om problemen met dilatatievoegen te voorkomen, zoals problemen die worden veroorzaakt door een slecht ontwerp van de voegen, installatie van voegafdichtingssystemen van lage kwaliteit of het gebruik van inferieure voegafdichtingsmaterialen met beperkte duurzaamheid.

De kosten om dit niet te doen kunnen enorm zijn voor alle betrokkenen bij het project als de voegen verkeerd zijn ontworpen en veilig zijn afgedicht met een adequate oplossing voor het afdichten van voegen. Kitbedrijf-Amsterdam biedt een uitgebreid assortiment dilatatievoegen voor verticaal en horizontaal gebruik. Hun producten kunnen in alle gebouwen worden gebruikt.

Het assortiment dilatatievoegen van Kitbedrijf-Amsterdam omvat vloervoegen met inzetstukken, volledig metalen vloervoegen, plafond-, wand- en gevelvoegen en nog veel meer.

Kitbedrijf-Amsterdam is aangesloten bij AreYouKittingMe een kitbedrijf dat werkt in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant.

 

https://kitbedrijf-amsterdam.nl