Attent Wonen
Image default
Kamers en ruimtes

Opbergtips voor een georganiseerde beautykamer

Een beautykamer is de plek waar je je dag begint en eindigt, waar je jezelf verzorgt en verwent. Het is daarom belangrijk dat alles overzichtelijk en georganiseerd is. Een georganiseerde beautykamer is essentieel om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot je favoriete beautyproducten en om ervoor te zorgen dat alles netjes blijft.  In deze blog geven we je daarom enkele tips voor een georganiseerde beautykamer.

Begin met een schoonmaak

Nadat je klaar bent met het inrichten van een beautykamer, is het belangrijk om met een schone lei te beginnen. Begin daarom met het inventariseren van al je beautyproducten. Gooi verlopen producten en dingen die je niet meer gebruikt weg. Zo creëer je een frisse start na het inrichten van je beautykamer.

Categoriseer je beautyproducten

Verdeel je producten in duidelijke categorieën, zo kun je bijvoorbeeld een onderverdeling maken in make-up, huidverzorging, haarverzorging en nagelverzorging. Het categoriseren van je producten helpt je om snel te vinden wat je nodig hebt.

Investeer in opbergers

Opbergers zijn je beste vrienden als het gaat om het organiseren van een beautykamer. Denk aan lades met compartimenten voor make-up, doorzichtige containers voor kwasten en potten voor haaraccessoires. Door alles een vaste plek te geven, hou jij het overzicht in je beautykamer.

Hou dagelijkse beauty producten binnen handbereik

Plaats de producten die je dagelijks gebruikt binnen handbereik. Dit kan een speciale kaptafel zijn of een make-up organizer op je badkamer plank. Zo bespaar je ’s ochtends kostbare tijd.

Maak gebruik van verticale opbergmogelijkheden

Benut de verticale ruimte in je beautykamer door planken aan de muur te installeren. Hier kun je parfumflessen, nagellak en andere beautyproducten op kwijt. Wandrekken zijn ook handig voor het ophangen van sieraden of andere accessoires.

Regelmatig beautykamer opruimen

Neem regelmatig de tijd om je beautykamer te onderhouden. Controleer op vervallen producten en verminder spullen die je niet meer nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je ruimte netjes blijft.

Een georganiseerde beautykamer begint met het minimaliseren van onnodige producten. Koop alleen nieuwe beautyproducten als je zeker weet dat je ze zult gebruiken. Op die manier voorkom je dat je kamer overvol raakt.

Met deze opbergtips kun je ervoor zorgen dat je beautykamer overzichtelijk blijft. Een georganiseerde beautykamer maakt je ochtendroutine makkelijk en biedt je de kans om jezelf in alle rust klaar te maken.

https://huisjesmagazine.nl/het-inrichten-van-een-beautykamer/