Attent Wonen
Image default
Kamers en ruimtes

De vele mogelijkheden van scheidingswanden

Scheidingswanden zijn een ideale tijdelijke oplossing voor als je wat privacy of afstand wil creëren. Maar ze kunnen ook een uitstekende manier zijn om een andere look te geven aan een kamer of kantoor. Er zijn wanden in verschillende kleuren, soorten en maten, maar ze zijn altijd makkelijk weer op te bergen of te demonteren. Je hoeft dus niet te kiezen of een wand tijdelijk is of voor de lange termijn. Het kan allebei! Haal hem desnoods na een tijdje weer tevoorschijn. Dat kleine beetje opslagruimte dat hij eventueel nodig heeft, zal de pret van deze praktische kant niet drukken.

Scheidingswand in huis

Vooral in de slaapkamer wordt vaak een scheidingswand gebruikt. Vooral voor de privacy is de tijdelijke scheidingswand slaapkamer erg gewild. Hiermee maak je in een handomdraai meerder slaapplekken.

Toepasbaarheid van scheidingswanden

Scheidingswanden zijn ideaal voor op kantoor. Je kan iedereen zo zijn eigen werkruimte geven en in een handomdraai van dezelfde kamer weer een gezamenlijke overlegruimte maken. Een wand neerzetten kan een ruimte dus multifunctioneel maken. Een pluspunt is dat deze afscheiding kan helpen om de concentratie te verhogen. En in coronatijd is afstand houden ineens een stuk makkelijker met zo’n handige muur: een beter spatscherm kun je niet bedenken!

Het uiterlijk van scheidingswanden

Scheidingswanden zijn net zo divers als ieder ander alledaags meubelstuk zoals een bank. De ene bank is niet met de andere te vergelijken. Dat is net zo bij deze schermen. Ze verschillen in kleuren, materialen, uitstraling en zelfs toepasbaarheid. Er zijn bijvoorbeeld ook wanden die speciaal gemaakt zijn om materiaal aan vast te maken om zo een presentatie op te kunnen geven. Om de schermen met lichtmogelijkheden niet te vergeten. Andere schermen hebben vrolijke kleuren en fleuren de ruimte prachtig op. Welke stijl je ook mooi vindt, er is altijd wel een scherm dat daarbij past.

https://www.canvasscherm.nl/scheidingswand/