Attent Wonen
Image default
Geldzaken

Grensarbeiders en hypotheken

Wat voor problemen kom je tegen als grensarbeider met het afsluiten van een hypotheek.

Grensoverschrijdend werken kan leiden tot lastige eisen als het gaat om hypotheken. Als u echter als werknemer tussen Duitsland en België woont maar in Nederland of omgekeerd, zijn er specifieke regels opgesteld voor het afsluiten van een hypotheek – waardoor deze intimiderende taak veel eenvoudiger wordt.

Wanneer wordt je gezien als grensarbeider.

Werken of wonen in een buurland kan gevolgen hebben voor de leencapaciteit bij de aankoop van onroerend goed. De aftrekbaarheid van hypotheekrente kan anders worden berekend voor grensarbeiders als gevolg van mogelijke belastingbetalingen in het buitenland – waardoor hun leenlimieten worden verlaagd. Laat u de details uitleggen tijdens uw specifieke consultatie zij u laten zien hoe het werkt voor uw specifieke situatie.

Kan ik de hypotheekrente van mijn eigen woning aftrekken?

Als internationale belastingplichtige heeft u het recht om fiscaal resident te worden in Nederland. Dit kan aantrekkelijke fiscale voordelen opleveren, zoals de aftrek van hypotheekrente op uw eigen woning! Bel BelastingTelefoon Buitenland voor alle details en laat u informeren over andere mogelijke belastingvoordelen.

Waar betaal ik belasting.

Werken in twee landen kan unieke uitdagingen met zich meebrengen op het gebied van belastingen. Gelukkig hebben Nederland en België speciale afspraken gemaakt die een vlotte doorstroming van inkomsten mogelijk maken zonder dat dit ten koste gaat van uw zuurverdiende loon! Er kunnen zich uitzonderlijke omstandigheden voordoen die een individuele beoordeling door beide landen vereisen – maar dat is geen probleem met hun reeds gesloten wederzijdse overeenkomst.

Hebt u een auto van uw werkgever en gebruikt u die voor privédoeleinden? Dan moet u weten dat dit wordt beschouwd als een extra voordeel waarvoor bepaalde belastingen moeten worden betaald. Laat ons meer weten over de bijzonderheden van uw situatie – wij zijn er om u te helpen!

Neem altijd contact op als u vragen heeft. De specialisten van hypotheek België staan klaar om u de juiste stappen te laten nemen met het hoogste voordeel.

 

https://www.hypotheekbelgie.be/