Attent Wonen
Image default
Geldzaken

BMW Private Lease en de Hypotheek

Volgend jaar verandert er het een en ander rond private lease bij het berekenen van je maximale lening. Deze verandering gebeurt op twee momenten.

Vanaf 1 januari tot 1 april kijken geldverstrekkers niet naar het bedrag dat geregistreerd is in het BKR, maar naar de werkelijke maandlast van het contract. Weer gerekend met een contract van €400 per maand wordt er vervolgens 65% van dat bedrag afgetrokken op maximale woonlast (€260).

Vanaf 1 april 2022 kijken geldverstrekkers wel weer naar de BKR-Registratie. Alleen wordt dan het volledige contract geregistreerd in het BKR. Bij een leasecontract voor vier jaar met een maandbedrag van €400 wordt €19.200 geregistreerd. Vervolgens wordt er €384 afgetrokken van de woonlast.

De private lease markt maakt de laatste jaren een stormachtige groei door. Het gaat veelal om langlopende overeenkomsten met forse financiële verplichtingen. Vereniging Eigen Huis vindt dat de belangen van consumenten beter beschermd moeten worden. Consumenten moeten volledig worden geïnformeerd over de mogelijke gevolgen van een private lease overeenkomst, bijvoorbeeld bij de aankoop van een woning. Ook moet de betaalbaarheid nu en in de toekomst zorgvuldig vastgesteld worden. Om de belangen van consumenten te beschermen vindt de vereniging het wenselijk dat er toezicht komt op alle leasemaatschappijen.

BMW Populaire Private Lease Modellen

BMW’s actuele modelaanbod is zeer uitgebreid en loopt van de 1-serie en 2 Serie via de 3-serie, 4-serie en 5-serie in de (hogere) middenklasse, tot de luxe 7-serie limousine. Met de X1, X2, X3, X5 en X6 worden SUV-liefhebbers bediend. Via BMW Private Lease zijn de meeste modellen voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

1 serie

De BMW 1 Serie is de meest compacte BMW serie. In de zoektocht naar grotere verkoopaantallen gaat BMW vanaf 2004 de concurrentie aan met populaire hatchback modellen als de Volkswagen Golf.

De opgave was om een echte BMW te maken qua comfort en rijkwaliteiten tegen een concurrerende prijs. Dit resulteerde in de 1-serie, met een kleine omvang, een lange sportieve motorkap en een korte achterkant. Kenmerkend zijn ook de strakke karakteristieke lijnen. 

Als een van de weinige auto’s in zijn klasse was de BMW 1 Serie initieel uitgerust met achterwielaandrijving (eerste en tweede generatie). De nieuwste BMW 1 Serie heeft voorwielaandrijving.

BMW 1 serie Private Lease is de voordeligste manier om in nieuwe BMW te rijden. 

A Klasse

De grootste concurrente van de 1 serie is de moderne Mercedes A Klasse.

De A klasse van Mercedes is een compacte vierdeurs auto, die sinds 1997 wordt geproduceerd. De A klasse is ook een compacte gezinsauto.

Door een geslaagde restyling en Mercedes A Klasse Private Lease wordt een jongere doelgroep aangetrokken. 

X1

In 2009 introduceerde BMW op de autosalon van Parijs de conceptversie van de eerste BMW X1. Met de X1 zet BMW zijn eerste model op de markt in de compacte SUV-klasse. De hoge instap en het rijcomfort zijn even wennen voor BMW rijders.

De tweede generatie BMW X1 verschijnt in 2015 en is in 2019 gefacelift. De eerste generatie BMW X1 is een mix van een stationwagen en een SUV.

In 2015 presenteert BMW de tweede generatie BMW X1. Deze generatie is wat meer een SUV dan zijn voorganger. In 2019 ondergaat de BMW X1 een facelift. Vanaf dan is BMW X1 ook leverbaar met een xDrive25e plug-in hybride aandrijving. 

Het interieur van de X1 is lekker ruim. Ook achterin is er meer dan voldoende hoofd- en beenruimte voor passagiers.

In Nederland houden we van het stoere design en de hogere zit van SUV’s. Met BMW X1 Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een aantrekkelijke prijs. 

X2

De BMW X2 is ideaal voor wie op zoek is naar een moderne en compacte SUV met de nodige luxe. Met zijn strakke uiterlijk is de X2 een echte eyecatcher.

De combinatie van uitermate gelikte looks, dynamische rijeigenschappen, een hoge kwaliteit afwerking en technieken boordevol innovatie, maakt dat de BMW X2 de ultieme allrounder is voor wie graag sportief onderweg is zonder op comfort in te leveren. Voor een SUV heeft de BMW X2 een opvallend lage daklijn.

BMW X2 Private Lease is een goedkope manier om in nieuwe BMW te rijden.

De BMW X2 onmiskenbaar lid van de BMW X-Familie. De X2 is korter en meer dan zeven centimeter lager dan de BMW X1, toch heeft hij wel dezelfde wielbasis.   De C-stijlen vallen op door twee BMW features: de kenmerkende BMW Hofmeister knik en het BMW logo, dat voor het eerst op deze plek is te vinden op een X model. De Hofmeister knik is licht verlengd en maakt visueel onderdeel uit van het portier.

Private Lease

BMW modellen zijn met een laag maandbedrag populair in BMW Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Heb je besloten een private lease elektrische auto te gaan rijden? Gebruik dan een private lease-vergelijker om de beste deal te vinden voor jouw situatie. In een private lease-vergelijker filter je onder andere op het merk, type, budget, looptijd, brandstofsoort en het aantal kilometers dat je jaarlijks denkt te rijden. Door te vergelijken is in één overzicht duidelijk welke auto’s en aanbieders voldoen aan jouw wensen.

Sinds 1 juli 2020 is er een regeling waarbij je subsidie kunt aanvragen wanneer je een elektrische auto koopt, maar ook wanneer je een elektrische auto gaat private leasen. Deze Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren wordt ook wel SEPP genoemd. Ook voor een tweedehands elektrische auto is een subsidie mogelijk. Zowel nieuwe als tweedehands elektrische auto’s moeten aan strenge voorwaarden voldoen.