Attent Wonen
Image default
Doe het zelf

Plaatschroeven gebruiken bij het klussen

 

Bij het afstruinen van het internet en bouwwinkels kom je als consument in aanraking met allerlei soorten bouwmaterialen. Het is soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Naast materialen en gereedschappen kom je op bouwwebsites en in bouwmarkten ook in aanraking met een hele hoop soorten schroeven. Zo zijn er spaanplaatschroeven, plaatschroeven en metaalschroeven. Hiernaast bestaan er ook kozijnschroeven, anti-inbraakschroeven, houtschroeven en tellerkopschroeven.

 

De eerste soort, de spaanplaatschroef, wordt vaak gebruikt voor houtsoorten en houtmaterialen. Dit soort schroeven hebben een brede spiraal zodat ze voor meer grip kunnen zorgen. Dit soort schroeven heeft veel toepassingen. Ook kun je kiezen voor plaatschroeven. Dit soort schroeven kun je gebruiken voor het vastzetten van metalen strips of panelen van kunststof. Het is aan te raden om materiaal dat je vastzet met plaatschroeven eerst even voor te boren. Metaalschroeven worden vaak gebruikt in combinatie met een moer. Metaalschroeven kunnen worden gebruikt om allerlei soorten metaal te verbinden.

 

Plaatschroeven of andere soorten schroeven

Kozijnschroeven kun je het beste gebruiken bij het plaatsen van kozijnen. Anti-inbraakschroeven hebben het voordeel dat je ze kunt indraaien maar niet meer kunt uitdraaien. Dit betekent dat deze schroeven bij uitstek geschikt zijn voor het vastzetten van zaken die niet gestolen mogen worden. Houtschroeven kun je het beste toepassen bij houtsoorten die zachter zijn. Tellerkopschroeven zijn het meest geschikt voor het maken van sterke constructies. De keuze tussen schroeven is gigantisch, de vraag is natuurlijk wat je wilt bouwen. Het antwoord op deze vraag geeft ook antwoord op de vraag welke schroeven je nodig gaat hebben.

 

Zorg voor voldoende gereedschap en bouwmaterialen

Wanneer je besluit om iets te gaan bouwen, dan is het ook aan te raden om je goed te verdiepen in een aantal andere zaken. Zo wil je eerst zorgen dat je zeker weet dat je het benodigde gereedschap op orde hebt. Naast het gereedschap moet je ook de bouwmaterialen op orde hebben en zorgen dat je de juiste materialen hebt voor de juiste doeleinden. Denk bij het bouwen ook aan de veiligheid, zodat je geen ongelukken maakt. Veiligheid kun je bijvoorbeeld waarborgen door te zorgen voor de juiste verlichting te installeren. Je wilt niet dat je je verkijkt en hierdoor in je vinger boort of op je hand slaat met de hamer. Hiernaast moet je er ook voor zorgen dat je veilig op de ladder staat. Je wilt niet dat de ladder onder je wegglijdt of dat je van de ladder valt en iets breekt. Veiligheid moet een prioriteit zijn wanneer je zelf gaat klussen.