Attent Wonen
Image default
Bedtextiel

Welk hoofdkussen is het beste voor mij?

Bij een goede gezondheid hoort een goede nachtrust en dus ook een goed hoofdkussen. Ga je een hoofdkussen kopen, dan zijn er veel soorten. Welke de beste is, hangt onder meer af van de manier waarop je slaapt.

Slaap je op je zij, je rug of juist je buik?

Sommige mensen draaien tientallen keren in hun slaap. Toch heeft iedereen een favoriete slaaphouding. Wie vaak op zijn rug slaapt, vindt een hoofdkussen met een gemiddelde hardheid en dikte vast fijn. Mensen die op hun buik slapen hebben eerder behoefte aan een zachter kussen en een zijslaper vindt een steviger en hoger kussen vaak prettig.

Een stevig kussen of juist heel zacht

Wil je met je hoofd wegzakken in een zacht kussen, kies dan een vulling van dons. Mensen die op hun buik of rug slapen geven vaak de voorkeur aan een zacht kussen dat ze ’s nachts kunnen vervormen.

Wil je een steviger kussen, kies er dan een van latex of veren. Wie graag op zijn zij slaapt, zal zo’n vulling fijn vinden. Welke je ook neemt, de hoeveelheid vulling is belangrijk voor de hardheid van het kussen.

Een ondersteunend hoofdkussen kopen

Wil je een hoofdkussen kopen dat bijzondere eigenschappen heeft, dan kom je uit bij de ergonomische modellen. Vaak zijn deze gemaakt van latex of in combinatie met biologische materialen. Hou er wel rekening mee dat een ergonomisch kussen vaak een vaste vorm heeft die je niet zelf in een ander model kunt kneden.

Een kussen met neksteun

Een neksteunkussen kan bestaan uit verschillende materialen en modellen. Dit kussen heeft aan de onderkant een versteviging die steun geeft aan je hoofd en nekwervel. Er zijn ook nekrolkussens. Die zijn cilindervormig en worden vaak gebruikt als extra ondersteuning, bijvoorbeeld als je zittend slaapt in een vliegtuigstoel.