Attent Wonen
Image default
Bedtextiel

Donzen dekbed kopen

Een Dekbed kopen, een koud kunstje?

Een dekbed kopen komt met veel overwegingen, want het is een aankoop welke je niet elke dag doet. Sterker nog bij een kwalitatief goed dekbed is het de bedoeling dat je hier vele jaren mee voort kunt. Sommige dekbedden kunnen wel 12 tot 15 jaar mee. Dit is natuurlijk indien je deze goed onderhoud, wasvoorschriften volg, geen onverwachte ongelukken gebeuren en de onderhouden adviezen goed en consequent opvolgt. Een dekbed kopen is dus een zeer duurzame aankoop welke door de houdbaarheid een belangrijke overweging wordt., Daarnaast kunnen kwalitatieve dekbedden ook best een prijskaartje met zich mee brengen. Bij de aankoop zou je kunnen rekening houden met:

  • Eigenschappen van materialen
  • Wat voor type slaper je bent
  • Temperatuur voorkeuren. 
  • Prijs en kwaliteit voorkeuren.
  • Maten en volume
  • Seizoens invloeden.
  • Garantie voorwaarden
  • Was voorschriften.

Zoals je ziet is een aankoop van een dekbed dus een beslissing waar je als het goed is de komende 10/15 jaar van kunt genieten. Der advies wijzer van Weids Wonen en Slapen biedt een comfortabele gids waar u in stappen tot het juiste dekbed voor uw voorkeuren kan komen.

 

Dekbedden voor speciale wensen

Soms moeten dekbedden ook aan speciale voorwaarden voldoen – vooral als ze ook geschikt moeten zijn voor mensen met allergieën. Producten gemaakt van en met dierlijke stoffen zijn hier bijzonder ongeschikt, omdat ze vatbaarder zijn voor stof- en mijtvorming of zelf allergische reacties kunnen veroorzaken. Dekbedden voor mensen met allergieën moeten daarom worden gevuld met synthetische stoffen of katoen en is bijvoorbeeld een donzen dekbed niet geschikt. Ze kunnen grondig worden gewassen en zijn daarom ook geschikt als spreien voor kinderen. Wat je ook nodig hebt, je vindt het in de Tchibo online shop!

 

Maak dekbedden goed schoon

Hoe u uw dekbed moet wassen, hangt af van de gebruikte materialen en de vulling. Dekbedden van hoogwaardig dierenhaar kunnen vaak voldoende worden gereinigd door ze goed te ventileren. Synthetische stoffen daarentegen kunnen gewassen worden op temperaturen tussen 60 en 95 graden. U kunt hiervoor eenvoudig uw eigen wasmachine gebruiken. Als het plafond te groot is, moet u professionele reiniging zoeken. In principe is het aan te raden om het dekbed één of twee keer per jaar te wassen.https://www.weidswonenenslapen.nl