Attent Wonen
Image default
Babykamer en kinderkamer

Deze makelaar in Boekelo heb je nodig!

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren makelaar in Boekelo en omgeving? Of sta je op het punt je huis te verkopen of een nieuwe woning te kopen in deze prachtige regio? Marcel Kon Makelaars staat voor je klaar als jouw lokale expert om je te begeleiden bij elke stap van het proces. In deze blog delen we waardevolle inzichten en tips voor zowel woningkopers als verkopers in Boekelo.

Je woning verkopen in Boekelo

Als je je huis wilt verkopen, is het essentieel om te weten wat vergelijkbare woningen in Boekelo en omgeving momenteel waard zijn. Een professionele makelaar kan een nauwkeurige marktanalyse uitvoeren en je helpen de juiste verkoopprijs te bepalen. Het presenteren van je huis in zijn beste staat is cruciaal. Onze makelaars adviseren je graag over het optimaliseren van je woning voor de verkoop en zullen effectieve marketingstrategieën implementeren om potentiële kopers te bereiken. Als ervaren onderhandelaars zorgen we ervoor dat je de best mogelijke deal krijgt. We begeleiden je door het hele verkoopproces, van het eerste bod tot de overdracht bij de notaris.

Nieuwe woning kopen in Boekelo

Altijd al willen wonen in het gezellige Boekelo? Dan helpt het team van Marcel Kon Makelaardij je graag op weg. Het is goed om van te voren een aantal zaken voor jezelf op een rij te hebben. Hier 5 tips waar je alvast mee aan de slag kunt zodat je snel en probleemloos je nieuwe huis kunt kopen in Boekelo.

 

 1. Wensen en Budget: Definieer duidelijk je wensen en budget voor je nieuwe huis. Dit zal helpen om gericht te zoeken en teleurstellingen te voorkomen.

 2. Bezichtigingen: Plan bezichtigingen zorgvuldig en stel vragen. Onze makelaars kunnen je helpen om alle aspecten van de woning te beoordelen en eventuele zorgen te bespreken.

 3. Onderzoek de Buurt: Naast de woning zelf is het belangrijk om de buurt te onderzoeken. Wat zijn de voorzieningen, scholen en openbaar vervoer in de omgeving?

 4. Financiering en Onderhandeling: Zodra je je droomhuis hebt gevonden, begeleiden we je bij de financieringsaanvraag en het biedingsproces, zodat je een concurrerend bod kunt uitbrengen.

 5. Aankoop en Afhandeling: Wanneer je bod wordt geaccepteerd, zorgen we voor een vlotte afhandeling en begeleiden we je tot aan de sleuteloverdracht.

Marcel Kon Makelaars Enschede begrijpt de unieke kenmerken van de Boekelo en Enschede vastgoedmarkt. Als jouw lokale makelaar zijn we toegewijd om jou te helpen bij het bereiken van jouw vastgoeddoelen. Of je nu koopt of verkoopt, we bieden deskundige begeleiding en ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw vastgoedtransactie soepel verloopt. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen bij je vastgoedreis in Boekelo en omgeving.

Wat zijn de woontrends in 2024

Als makelaar houden we natuurlijk de trends en ontwikkelingen in de gaten voor komend jaar 2024. Hieronder hebben we een lijst opgesteld met interessante aandachtspunten als je van plan bent een huis te kopen in 2024.

 1. Duurzaamheid: Ecologisch bewustzijn blijft groeien, waardoor er meer vraag is naar energiezuinige huizen en duurzame materialen.
 2. Slimme Technologie: Integratie van slimme thuisapparaten en systemen die comfort, veiligheid en efficiëntie verbeteren.
 3. Multifunctionele Ruimtes: Flexibele woonruimtes die kunnen dienen als werkplek, recreatieruimte of leeromgeving.
 4. Natuurlijke Elementen: Meer gebruik van natuurlijke materialen en kleuren, evenals het integreren van planten en groen voor een gezonder binnenklimaat.
 5. Compact Wonen: Kleinere, efficiënter ingedeelde woningen, vooral in stedelijke gebieden, als reactie op de stijgende vastgoedprijzen.

Vooruitzichten voor Woningbezitters (Verkopers)

 • Marktwaarde: De waarde van woningen kan afhankelijk van de locatie en de toestand van de woningmarkt fluctueren. Ook wordt het maximale hypotheekbedrag mogelijk gekoppeld aan de energielabel van het huis.
 • Renovatie en Modernisering: Investeringen in modernisering en duurzaamheid kunnen de verkoopwaarde verhogen. Denk aan het beter isoleren van de woning, installatie van zonnepanelen en een warmte- of hybridepomp.
 • Verkoopstrategie: Effectieve marketing en presentatie van de woning zijn cruciaal om potentiële kopers aan te trekken. Marcel Kon Makelaardij benaderd haar doelgroep via populaire social media kanalen zoals instagram en tiktok voor het beste bereik.
 • Concurrentie: Afhankelijk van de marktomstandigheden kan er sprake zijn van zowel een kopers- als verkopersmarkt.

Vooruitzichten voor Kopers

 • Hypotheekrentes: Afhankelijk van economische omstandigheden kunnen hypotheekrentes variëren, wat de betaalbaarheid van huizen beïnvloedt. Voor 2024 is de verwachting dat de hypotheekrente iets zullen dalen – met name voor kortlopende hypotheken tot 10 jaar.
 • Beschikbaarheid van woningen: In sommige gebieden kan het aanbod beperkt zijn, wat de prijzen opdrijft. Het woningaanbod blijft, ondanks inspanningen van de overheid, nog achter op de vraag. Dit zal in 2024 ook nog van toepassing zijn in regio Enschede en Boekelo. Hierdoor zullen de woningprijzen waarschijnlijk een beetje stijgen.
 • Overheidsbeleid: Subsidies, belastingvoordelen of veranderingen in de regelgeving kunnen de woningmarkt beïnvloeden. Wij kunnen samen met onze samenwerkende financierders kijken of er subsidiemogelijkheden zijn die vanuit de gemeente of overheid beschikbaar zijn voor starters op de woningmarkt.

De trends en vooruitzichten kunnen sterk variëren per regio en zijn afhankelijk van globale en lokale economische ontwikkelingen.

Krijg daarom goed advies van vastgoedprofessionals van Marcel Kon Makelaars. Voor zowel kopers als verkopers zijn onze NVM makelaars en taxateurs de beste adviseurs voor regio Enschede en Borne. Maak een afspraak voor makelaardij Boekelo via het telefoon nummer 053 – 430 7370

 

Stel je vraag aan ons team
https://www.marcel-kon.nl/