Attent Wonen
Image default
Babykamer en kinderkamer

De mooiste muurtekeningen voor de babykamer

De babykamer inrichten is iets waar de meeste kersverse ouders zeker van genieten, maar dat wil niet zeggen dat je geen aandacht moet besteden aan de aankopen die je doet. Gelukkig bestaan er manieren om voor elke babykamer de beste oplossing te vinden, zodat de ruimte mooi, gezellig en jong oogt. Een van de belangrijkste factoren bij het inrichten van deze ruimte is een muurtekening in de babykamer.

Een muurtekening in de babykamer is een vorm van decoratie die in één keer heel wat meer leven in de brouwerij brengt. Het maakt de ruimte kleurrijker en frisser, en daarbij zorgt het dat de kamer een speels karakter krijgt, waardoor je baby’tje in en echt paradijs vertoeft.

Natuurlijk wil je wel de mooiste muurtekening vinden die je kunt vinden voor jouw situatie en dat is niet altijd gemakkelijk. Houd je rekening met deze zaken, dan wordt het echter meteen een stuk eenvoudiger!

 

 

De beste tips voor de mooiste muurtekeningen in de babykamer

De babykamer is een plaats van rust en ontspanning voor je baby’tje, dus het is altijd goed om op zoek te gaan naar de decoratie die die eigenschappen in de verf zet. Een muurtekening is altijd een goed idee, maar hoe vind je nu precies de beste tekening?

 

 

1. Ga voor zachte kleuren

Een van de beste manieren om zeker te zijn dat de tekening bij een babykamer past, is door je te focussen op het gebruik van zachte, lichte kleuren. Felle, harde flashy tinten zoals dieprood en flashy geel passen niet echt in een dergelijke ruimte, en die vermijd je dan ook best. Denk eerder aan pastelkleuren, met misschien hier en daar een accentje, zodat het interssant blijft.

2. Een leuke afbeelding doet heel veel

Daarbij zou een muurtekening in de babykamer natuurlijk maar saai zijn zonder leuke, speelse afbeelding. Er bestaan tegenwoordig heel wat opties: van muurtekeningen van dierentuindieren tot panorama’s of zelfs gewoon een tekening met afbeeldingen van wolken, alles kan. Het voordeel is dat je tegenwoordig tal van leuke opties vindt in een online speciaalzaak, zodat je door middle van filters precies de muurtekening vindt die je nodig hebt om de atmosfeer in de babykamer in de verf te zetten.

3. Een tekening van goede kwaliteit

Ten slotte is het ook een goed idee om op zoek te gaan naar een tekening die een beetje van goede kwaliteit is. Je wilt natuurlijk niet dat de afbeelding al na een paar weken gaaf rafelen of zijn originele kleur verliest. Opteer dus eventueel voor decoratie die iets meer kost, maar waar je wel zeker van bent dat hij lang meegaat en de uitstraling van de babykamer écht ten goede komt. Jij zal er blij mee zijn, je baby’tje ook en daarbij oogt je interieur op die manier helemaal compleet!