Attent Wonen
Image default
Woning en Tuin

Zo richt je een tuin in landelijke stijl in

Het aanleggen van een landelijke tuin is een prachtige manier om een vleugje rust en charme aan je buitenruimte toe te voegen. Deze stijl doet denken aan het idyllische plattelandsleven. In deze tuinen combineer je natuurlijke schoonheid met eenvoud en functionaliteit. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het inrichten van je tuin in deze sfeervolle stijl.

1. Kies voor natuurlijke materialen

In een landelijke tuin spelen natuurlijke materialen zoals riet, hout, steen en terracotta een hoofdrol. Gebruik deze materialen voor tuinmeubelen, paden, borders en decoraties. Rustieke houten tuinmeubelen of een stenen bank geven je tuin direct een landelijke uitstraling. Terracottapotten gevuld met bloeiende planten versterken het natuurlijke gevoel in je tuin. Ook een houten hekwerk of schutting is essentieel voor een landelijke uitstraling van je tuin.

2. Plant kruidenplanten, bloemen en/of fruitbomen

Jouw plantenkeuze is cruciaal voor het creëren van een landelijke sfeer. Kies voor weelderige bloemen, geurende kruiden en fruitbomen. Traditionele planten zoals rozen, lavendel en hortensia’s passen perfect in dit thema. Een moestuin past ook goed bij een landelijke tuin. Ben je voorstander van een insectenhotel? Dit is ook goed in te passen in je landelijke tuinontwerp.

3. Voeg waterelementen toe

Waterelementen zoals een kleine vijver, fontein of zelfs een eenvoudige waterbak kunnen een kalmerend effect toevoegen aan je landelijke tuin. Het geluid van kabbelend water voegt niet alleen een rustgevend element toe maar trekt ook insecten en dieren aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin.

4. Gebruik rieten en houten accessoires

Accessoires spelen een belangrijke rol bij het verder aankleden van de landelijke tuin. Denk aan oude, roestige tuin gereedschappen als decoratie, of een oude ladder als rek voor klimplanten. Deze elementen voegen karakter en een landelijke ‘touch’ toe aan je tuin.

5. Creëer knusse zithoekjes

In een landelijke tuin draait het om genieten. Creëer daarom knusse zithoekjes verspreid door de tuin. Een afgelegen hoekje met een bankje onder een fruitboom of een tafel omringd door bloeiende planten biedt de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Veel succes met het aanleggen van jouw landelijke tuin!

https://hekkenpoorten.nl/