Attent Wonen
Image default
Woning en Tuin

Zo maak je jouw tuin een stuk gezelliger

Ben je niet tevreden over de uitstraling van je tuin? Met simpele aanpassingen haal je meer uit de ruimte die de tuin je biedt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een tuinkast, waarin je de kussens en het speelgoed van je kinderen op kunt bergen. Het voorkomt dat de tuin al snel erg rommelig wordt. Een andere manier om de tuin gezelliger te maken, is het gebruik van een mooi buitenkleed op het terras. Je kunt een buitenkleed de hele zomer door buiten laten liggen, doordat deze vaak gemaakt zijn van een stevig soort kunststof. Haal het kleed naar binnen, als je verwacht niet meer buiten te zitten dit jaar.

 

Kijk ook eens naar mogelijkheden om de tuin van enige luxe te voorzien. De keuze voor een zwembad in de tuin kan een goede optie zijn. Kies tussen een ingebouwd zwembad en een veel voordeliger geprijsd opblaasbaar model. Een opblaasbaar zwembad biedt je kinderen alle ruimte om zich te vermaken in de zomermaanden.

 

Zorg voor voldoende groen in mooie borders

Steeds vaker kiezen mensen voor een volledig bestrate tuin bij hun woning. Dit kost het minste onderhoud en biedt je alle ruimte voor een loungeset of vergelijkbare tuinmeubelen. Zonde! Door voor een aantal borders met vrolijke planten te kiezen, haal je veel meer uit de tuin. De planten geven de tuin kleur en trekken verschillende soorten insecten aan. Denk aan bijen en vlinders. Het is heel gezellig wanneer ze door je tuin vliegen. Daarbij houden ze de flora en fauna in jouw wijk in stand.

 

Tip: let goed op de periode waarin de verschillende soorten planten bloeien. Op het internet vind je er meer informatie over. Kijk hierbij ook naar de meest geschikte plek in de tuin, waar je deze planten kunt plaatsen.

 

Leg een strak gazon aan in de tuin

Naast de borders met verschillende soorten planten, kan ook een gazon de tuin kleur geven. Het voordeel van een gazon ten opzichte van bestrating in de tuin ligt in het feit, dat het gazon de tuin lekker koel houdt in de zomer. De bestrating neemt de warmte op, waardoor de temperatuur in de tuin hoog blijft; het kan een benauwd gevoel geven. Graszoden doen dit niet. Het is niet alleen voor jezelf een fijne plek, ook je kinderen en huisdieren hebben baat bij een gazon in de tuin. Met name honden vinden het heerlijk om over het gras te rollen. Door graszoden te gebruiken in plaats van graszaad geniet je direct van een mooi gesloten gazon.

 

Creëer een plek voor gezelligheid met vrienden

Eerder las je al dat het gebruik van een zwembad in de tuin een goed idee kan zijn, om voor meer gezelligheid te zorgen. In plaats van een zwembad zou je ook een jacuzzi kunnen plaatsen. Deze spa’s worden net als de zwembaden aangeboden in vaste modellen en varianten die opblaasbaar zijn. Die laatste optie is interessant, wanneer je eerst zeker wilt weten dat de spa voldoende gebruikt wordt. Bekijk het aanbod aan dergelijke luxeproducten voor je tuin eens bij een webwinkel.

https://www.fonteyn.nl/tuinhuizen/tuinkasten