Attent Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wat is het populairste bij de producten speelhuisjes, schommels en zandbakken?

Iedere ouder kan zich wel voorstellen dat op een dag hun kind of kinderen naar hun toe komen en vragen: “Mogen wij ook een speelhuis in de tuin, papa?” In het begin denk je, is dat nu wel zo’n goed idee en waarom willen ze het zo graag? Uiteindelijk ben je overgehaald en ben je aan het zoeken naar de beste speelhuisjes die je kunt vinden online. Maar er zijn zoveel verschillende soorten speeltoestellen dat je helemaal niet kan kiezen. Gelukkig gaan wij jou in deze blog een handje helpen.

Speelhuisjes met meerdere elementen zijn een must

Je denkt al gauw bij een speelhuisje alleen maar dat het een bepaalde setting moet hebben dat het lijkt alsof het kind een eigen huis heeft. Het moet een keuken bevatten, mini woonkamer, badkamer, ga zo maar door. Maar eigenlijk is dat tegenwoordig niet meer zo. Het gaat nu meer om wat ze allemaal kunnen doen in het huisje. Van het spelen aan een tafeltje, tot aan het ‘bakken’ van een taart en dat naar jullie toe brengen. Kortom, het bevat meerdere elementen die belangrijk zijn om een kind bezig te houden. Zo krijgen ze te maken met diverse prikkels en stimuleert het hun creativiteit.

Schommels met verwisselbare schommels

De meeste ouders zullen we denken dat kinderen gauw tevreden zijn met een houten schommelset in hun tuin. Maar ze zoeken juist weer diversiteit en willen af en toe ook weer eens wat anders dan alleen maar een schommel voor één persoon. Als je een schommelset koopt waarbij je de schommels kan vervangen door bijvoorbeeld een schommelmand, dan wordt het meteen een stuk interessanter van hen om daarop te spelen met hun vriendjes.

De praktische zandbak

Niet iedere ouder wordt blij van een zandbak in de tuin. Het geeft alleen maar rommel en je kind wordt er alleen maar viezer van of hij zit onder het zand. Maar tegenwoordig heb je veel praktische oplossingen ervoor zodat je kind toch heerlijk in de zandbak kan spelen, maar niet helemaal vies meteen wordt. Bovendien is het ook zo dat de zandbakken kunnen worden omgetoverd tot een mini zwembad voor het kind om heerlijk in af te koelen.