Attent Wonen
Image default
Woning en Tuin

Trampoline aanschaffen? Dit is waar je op moet letten

Wil je een trampoline voor in de tuin dan kan een keuze maken lastig zijn. Het gelijk goed doen moet je van te voren de juiste keuzes maken. Tegenwoordig zijn er enorm veel trampolines te koop van verschillende kwaliteiten en verschillende merken. Als je zoekt op trampolines via internet dan zul je veel termen tegenkomen. Dat kan het lastig maken om een juiste keuze te maken. Lees de volgende tips en je schaft gelijk de juiste trampoline aan.

Wil je je trampoline ingraven of op poten hebben?

Als je op zoek gaat naar een trampoline dan zal de eerste keuze zijn om de trampoline te laten ingraven of op poten aan te schaffen. Dit is een keuze vooraf, omdat een trampoline met poten je niet later kunt ingraven. Zo’n trampoline heeft genoeg ruimte nodig onder het doek om lucht te kunnen afvoeren. Bij een ingegraven trampoline heb je veel minder ruimte nodig onder het doek. Daarom is het altijd belangrijk om van te voren te besluiten of je de trampoline wilt ingraven of op poten wilt hebben. Voordeel van op poten is dat de trampoline simpel te verplaatsen is en het niet veel moeite kost om het op te zetten in je tuin. Een ingegraven trampoline heeft als voordeel dat het minder opvalt en dat er minder valgevaar is. 

Welke vorm trampoline wil je in je tuin hebben staan?

Ander puntje om aandacht aan te besteden is de vorm van de trampoline. Je kunt kiezen uit ronde, rechthoekige of ovale trampolines. Als je kleine kinderen hebt of net begint met trampoline springen dan is de ronde trampoline het beste om aan te schaffen. De veerspanning is namelijk overal gelijk. Een rechthoekige trampoline wordt vaak gebruikt door ervaren trampoline springers. De veerspanning verschilt op plekken van de trampoline en kan op een aantal plekken hoger worden gesprongen. Een ovale trampoline combineert de voordelen van rond en rechthoekig. Je komt met een ovale trampoline steeds weer terecht in het midden, terwijl dat bij een rechthoekige trampoline niet het geval is. Daarnaast neemt een ovale trampoline relatief minder ruimte in beslag in je tuin. De ovale trampoline is ideaal om veilig naar de binnenkant te springen en is een stuk minder breed dan dat een rechthoekige trampoline is. Ben je een beginner dan is een ronde trampoline aan te raden, ben je meer ervaren dan is een professionele trampoline aan te raden.

Tip: Heb je een kleine tuin? Bekijk dan deze keuzehulp van trampoline koning voor trampolines in een kleine tuin!