Attent Wonen
Image default
Slapen

De voordelen van een waterbed op een rijtje

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor uw gezondheid. Steeds meer mensen ontdekken dan ook de voordelen van een waterbed. Daarom zijn ze enorm in populariteit toegenomen. Maar waarom kiezen zoveel mensen voor de aanschaf van een waterbed? En wat zijn precies de voordelen hiervan? Wij vertellen u er graag meer over in dit artikel. Lees snel verder.

Wat is een waterbed?

Waterbedden bestaan uit één of meerdere zakken van kunststof die zijn gevuld met water. Al meer dan 3000 jaar geleden werden er een soort waterbedden gemaakt door nomaden die hun geitenhuiden vulden met water. Zo werd hun bed niet alleen zachter, het water beschermde hen ook tegen de koude grond. Later werden er allerlei medicinale voordelen aan waterbedden toegeschreven. Hierdoor werden deze bedden vooral ingezet bij mensen die langdurig bedlegerig waren.

Sindsdien hebben waterbedden behoorlijk wat verbeteringen doorgemaakt. Zo worden ze al lang niet meer gemaakt van geitenhuiden. De voorloper van het hedendaagse waterbed stond qua inhoud nog bijna volledig uit water. Deze bedden waren minder comfortabel, want dit was niet altijd even stevig. Dit noemen we een hardside matras. In de volgende alinea vertellen we hier meer over. Tegenwoordig zijn watermatrassen uitgerust met fibermatten. Dit zijn matten die zich volzuigen met water. Op deze manier bieden hedendaagse waterbedden meer stabiliteit en stevigheid. U kunt bij veel waterbedden zelf kiezen hoe stevig u deze wilt hebben. Bij La Luna vindt u een ruim assortiment waterbedden en voorzien u graag van passend en persoonlijk advies op maat. Neem gerust contact met ons op!

Twee soorten waterbedden

Waterbedden zijn verkrijgbaar in twee soorten: hardside en softside. Hardside waterbedden bestaan al iets langer. Een hardside waterbed bestaat uit een houten omranding met hierin een watermatras. Deze bedden worden in de praktijk steeds minder vaak verkocht omdat ze vrij hoog zijn, niet voorzien zijn van een isolerende schuimlaag en het energieverbruik hiervan vrij hoog ligt. Populairder zijn de softside waterbedden. Deze zijn zachter, stabieler en het is gemakkelijker om in of uit een waterbed met een softside matras te stappen.

Een waterbed past zich aan aan uw lichaam

Een waterbed vormt zich moeiteloos naar ieder lichaamstype. Op deze manier wordt het gehele lichaam ondersteund en het lichaamsgewicht evenwichtig over het matras verdeeld. Dit verhoogt het slaapcomfort en biedt de ideale ondersteuning voor de rug, en voorkomt dat er drukpunten ontstaan. Dit zorgt dus voor een betere slaaphouding. Hiermee voorkomt u niet alleen rug- en spierpijn, het verbetert ook de slaapkwaliteit. Op een waterbed zult u namelijk sneller inslapen en beter doorslapen. Dit vermindert stressklachten en verhoogt het slaapgenot. Slapen op een waterbed wordt overigens ook aangeraden tijdens een zwangerschap en voor mensen met brandwonden.

Een waterbed is zeer hygiënisch

Wanneer u slaapt op een normaal matras dan zullen hier al snel onhygiënische deeltjes zoals stof, zweet, huisstofmijt en bacteriën in blijven zitten. Met een waterbed hoeft u zich hier echter geen zorgen om te maken. Door de gesloten opbouw van een waterbed, zijn deze veel hygiënischer. Dit maakt een waterbed zeer geschikt voor mensen met allergieën.

Duurzaam matras

Wanneer u het waterbed op een correcte manier gebruikt dan kan deze tot wel 20 jaar meegaan. Dit is veel langer dan bij een regulier matras, die waarschijnlijk minder dan de helft van deze periode zal redden. De initiële aankoopkosten dan dan misschien iets hoger, maar uiteindelijk zal het waterbed zich zeker terugverdienen.

Waterbed met thermische verwarming

Een verwarmt waterbed zorgt dat u spieren zich ’s nachts goed kunnen ontspannen, wat natuurlijk goed is voor uw gezondheid. Tegenwoordig zijn er veel waterbedden verkrijgbaar met thermische verwarming. Zo ook in het assortiment van La Luna Waterbedden. Dit is een ingebouwde verwarming die voorkomt dat u het ’s nachts koud krijgt. De meeste mensen vinden een temperatuur van tussen de 28 en 30 graden het prettigst, dit is namelijk ongeveer de huidtemperatuur wanneer u slaapt. In veel waterbedden voor twee personen is het zelfs mogelijk om de temperatuur voor iedere helft van het bed anders in te stellen. Zo hebben zowel u als uw partner ’s nachts het bed op de ideale temperatuur.

Weinig onderhoud

Het onderhouden van een waterbed kost erg weinig tijd en moeite. Het enige dat u hoeft te doen is ieder half jaar een flesje conditioner aan het water toevoegen om het water fris te houden. Ook is het verstandig om het matras af en toe te reinigen met een vinylreinger.

Een waterbed uitkiezen

Het uitkiezen van het juiste bed is niet eenvoudig. Welk bed het meest geschikt is kan per persoon verschillen. Dit heeft niet alleen te maken met uw lichaamsbouw en slaaphouding, maar ook met uw persoonlijke voorkeuren. Gelukkig staan wij bij La Luna Waterbedden voor u klaar om u hierin te adviseren. Kom gerust langs in onze showroom om zelf het comfort van een waterbed te ervaren.

https://lalunawaterbedden.nl/