Attent Wonen
Image default
Ongedierte bestrijden

Maak uw zonnepanelen vogel proof

Een veel voorkomend en vervelend probleem bij het hebben van zonnepanelen op je dak, is het nestelen van vogels onder de zonnepanelen. Dit kan ontzettend vervelende gevolgen hebben en daarnaast ook erg gevaarlijk zijn voor de vogels en de bewoners van het huis. Daarom is het erg belangrijk dat u zorgt voor een zonnepaneel vogelwering.

Voor vogels zijn zonnepanelen een ideale plek om zich te nestelen en onder te verblijven. Zo zijn duiven, kauwen of kraaien onder zonnepanelen een veel voorkomend probleem bij veel mensen met zonnepanelen op hun huis. Dit klinkt in de eerste instantie niet zo alarmerend, maar kan erg vervelend uitpakken als hier niks aan gedaan wordt. Zo kan het in het nestelseizoen ontzettend warm worden onder de zonnepanelen, al snel rond de 70 graden. Dit zorgt er voor dat de vogels hun nest verlaten en de eieren in hun schaal worden gekookt. Ook kan het nestmateriaal behoorlijke krassen veroorzaken in de folie van de zonnepanelen. Dit heeft niet alleen als gevolg dat het paneel onherstelbaar beschadigd wordt, maar er kan ook een storing in de rest van het systeem ontstaan. Daarnaast is het nestmateriaal ontzettend brandbaar en zitten de vogels voortdurend bij en aan de elektronica. Ook kan op lange termijn de vervuiling op de panelen een groot effect hebben op het rendement van de hele installatie en niet te vergeten, het geeft ontzettend veel geluidsoverlast.

De oplossing van Birdblocker is heel gemakkelijk toepasbaar en zo voorkomt voorgoed dat vogels gaan nestelen onder uw zonnepanelen. Omdat vogels onder de panelen zo onwenselijk en gevaarlijk is, staat het opgenomen in de norm NEN1010. Het is een must dat iedere installatie met een Birdblocker systeem wordt opgeleverd en als installateur is het daarnaast noodzakelijk om uw klanten hierover te informeren. De oprichter en ontwikkelaar van Birdblocker heeft inmiddels al 20 jaar ervaring in de zonnepanelen branche en met het probleem dat vogels hierbij veroorzaken. Birdbocker past op wel 95% van de gangbare panelen en door de unieke constructie zijn er geen aparte hoekstukken nodig. Birdblocker is een kunststof strip van goed en stevig materiaal. Deze strip heeft naalden die strak tegen het dak liggen, wat het voor de vogels onmogelijk maakt om onder de panelen te komen.

Op onze website vindt u nog meer uitgebreide informatie over de Birdblocker en hoe hij precies werkt. Ook vindt u meer informatie over vogels onder zonnepanelen en de gevaren hiervan. Daarnaast kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen om uw zonnepanelen zo snel mogelijk vogel proof te maken.

 

https://birdblocker.eu/