Attent Wonen
Image default
Huishouden en schoonmaak

Impregneren tegen vuil en vlekken

Als je een nieuwe bank aanschaft, geeft de leverancier je vaak de optie om te kiezen voor impregnatie. Dit kan heel handig en fijn zijn, aangezien bij impregnatie de bank waterafstotend en vlek werend wordt gemaakt. Dit gebeurt allemaal zonder dat je doorhebt dat de bank geïmpregneerd is. Olie, vet en water maken geen schijn van kans als een bank geïmpregneerd is. Je banken impregneren zou je zelf kunnen doen. Het is tevens goed om je bank goed schoon te maken en vervolgens te impregneren zodat er weer een beschermlaagje op je banken zit. Zeker als de bank in kwestie ernstig vervuild of flink gebruikt is, is een grondige schoonmaak wel noodzakelijk alvorens te beginnen met impregnatie.

Zelf een bank impregneren

Een bank laten impregneren kan aardig wat centen kosten, dus kun je ervoor kiezen om zelf je bank te impregneren. Overigens is een bank laten impregneren wel zo makkelijk, maar waarom zou je het laten doen als je het zelf heel prima kunt. Zodra je bank brandschoon is, kan het impregneren beginnen. Kies voor een spray die echt alle soorten textiel kan beschermen. Een goede spray zal op onzichtbare wijze het textiel van jouw bank beschermen tegen water, olie en vetten. Spray je bank in en zorg hierbij dat je voldoende afstand houdt en in gelijkmatige banen werkt. Zorg dat je ruimte voldoende geventileerd is en blijf de ruimte vooral ventileren.

Als de impregnatie te laat is en je vlekken in je banken hebt

Ben je te laat en zit je met een bank vol vlekken, dan zijn er nog wat handige tips voor het verwijderen van eventuele vlekken. Groene zeep of soda is je beste vriend in deze situatie. Gaat het bijvoorbeeld om een leren bank, dan gebruik je wat sop met groene zeep. Leer is over het algemeen goed schoon te krijgen. Dit is ook de reden dat veel huisdiereigenaren voor leren banken kiezen. Armleuningen en andere doffere plekken kunnen met hetzelfde groene zeepsopje schoongemaakt worden. Vlekken verwijderen van een stoffen bank werkt het beste door je bank eerst te stofzuigen. Hierna maak je een sopje met wat soda en warm water. Smeer dit mengseltje goed in en schrob grondig. Hierna maak je de plekken schoon met alleen wat water. De nieuwere verse vlekken zijn eenvoudiger weg te halen dan hele oude vlekken.

https://banklatenreinigen.com/bank-impregneren