Attent Wonen
Image default
Huiseigenaren

Huis Verkopen – Lees hier hoe je dat doet in 6 simpele stappen!

Wil jij je huis verkopen? Lees hier hoe je dat doet in 6 simpele stappen!

Wil jij graag zo snel mogelijk je huis verkopen? Dat kan tegenwoordig – dankzij het internet – vrij gemakkelijk. In deze blog nemen we je mee in het proces. Ga er lekker voor zitten, dan gaan we gelijk beginnen…

Je huis verkopen kan verrassend tijdrovend en mentaal uitdagend zijn. Vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Je wilt simpelweg je huis aanbieden, snel een gekwalificeerde koper vinden, het geld innen en de sleutels overhandigen. In werkelijkheid omvat het verkopen van een huis wat meer stappen.

Maar het verkopen van je huis hoeft je geen hoofdpijn te bezorgen. Lees vooral verder om erachter te komen hoe je je huis kunt verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs, binnen een redelijke termijn en zonder gek te worden.

De meeste huizenverkopers dromen namelijk van een stressvrije verkoop. Dat begrijpen wij. Wij presenteren je de makkelijkste manier hoe je je huis kunt verkopen.

Dingen zoals het inhuren van een gekwalificeerde makelaar en het maximaliseren van de online marketing kunnen invloed hebben op hoe snel je je huis verkocht krijgt. In deze blog vertellen we je hoe je je huis kunt verkopen op websites zoals HuisHunters.

Stap 1: Eventuele huisinspectie

Een huisinspectie – voorafgaand aan de verkoop – inplannen is optioneel. Het kan een verstandige investering zijn vanwege de volgende redenen:

● Een gedetailleerd inspectierapport kan eventuele problemen identificeren. Vervolgens kun je de (verborgen) gebreken aanpakken voordat je je huis te koop aanbiedt.

● Door het inplannen van een huisinspectie kun je je huis snel en drama-vrij verkopen. Zoals eerder benoemd is dit optioneel. Je kunt er ook voor kiezen om direct je huis te koop aan te bieden op websites zoals Funda en HuisHunters. Dit is een goedkope – en makkelijke – manier om je huis te verkopen.

Stap 2: Woning aanmelden bij HuisHunters

Vrijblijvend en kosteloos je woning aanmelden kan via huishunters.nl. Het verkopen van je woning via HuisHunters is ideaal voor iedere woningbezitter die zijn woning snel en goed wil verkopen.

Stap 3: Krijg binnen 48 uur reactie

Heb je je woning aangemeld via de website? Dan neemt het HuisHunters-team binnen twee werkdagen contact met je op.

Stap 4: Inplannen van een bezichtiging

De geïnteresseerde kopers zullen je huis willen bezichtigen. Het makkelijkste is om een eenmalige bezichtiging door het HuisHunters-team te laten regelen.

Wanneer jullie een datum hebben gekozen is het handig dat je je huis zo aantrekkelijk mogelijk presenteert. Je kunt dit zelf doen of mensen inhuren die hier goed in zijn.

Als je geld gaat uitgeven aan dure aanpassingen, zorg er dan voor dat de wijzigingen die je aanbrengt een hoog investeringsrendement hebben. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een nieuwe granieten keukenblad te laten plaatsen.

Dit is zeer prijzig en hoogst waarschijnlijk wil de nieuwe koper de keuken naar eigen wens aanpassen. Een goede makelaar kan inschatten wat rendabele aanpassingen zouden kunnen zijn.

Zij weten vaak wat mensen in je regio verwachten op het gebied van huisinrichting en kunnen je vervolgens helpen bij een eventuele dienstenovereenkomst. Wil je het graag simpel houden? Kies dan voor een frisse laag neutrale verf. Ook kun je kiezen voor een nieuw tapijt en kun je je tuin een kleine opknapbeurt geven.

Over het algemeen bieden aanpassingen aan de keuken en badkamer het hoogste investeringsrendement, mits je de juiste keuzes maakt. Als je oude kasten hebt, kun je misschien eenvoudig de deuren vervangen voor een frisse aanblik.

Nu is je huis helemaal klaar voor de bezichtiging. Mensen kunnen – vaak op afspraak – je huis komen bekijken. Nadat de geïnteresseerden je huis hebben bezichtigd kunnen ze een bod uitbrengen.

Stap 5: Overeenkomst bod

Binnen enkele dagen wordt je het beste bod gepresenteerd. Ben je tevreden met het bedrag? Dan kunnen we overgaan tot het officiële gedeelte van het verkopen van je huis.

Stap 6: Officiële koopakte

Nadat de beide partijen tot een overeenkomst zijn gekomen wat betreft de koopsom, ontvang je een officiële koopakte van het HuisHunters-team. De koopakte is een officieel document waarin de verkoper en de koper de afspraken omtrent het kopen van de woning hebben vastgelegd.

Conclusie

Het verkopen van je huis hoeft je dus geen hoofdpijn te bezorgen. Via websites als HuisHunters kan het bovendien erg snel geregeld zijn. De simpele stappen die je zult moeten nemen zijn:

● Het aanmelden van je woning bij HuisHunters

● Je ontvangt binnen 48 uur een reactie

● Er wordt een bezichtiging ingepland

● Overeenkomst bod

● Ontvangen van de officiële koopakte;

Zoals je hebt kunnen lezen kun je binnen een mum van tijd je huis verkocht hebben, zonder hoofdpijn. We wensen je ontzettend veel succes tijdens de verkoop. Hopelijk zien we je nog eens terug bij een volgende blog. Bedankt voor het lezen van deze.