Attent Wonen
Image default
Familie

Zwevende tv meubels voor een strak interieur

Een superstrak interieur wil je liefst niet verstoren door een televisie waar allerlei kabels achter tevoorschijn komen. Helemaal jammer is het als die kabels verbonden zijn met apparaten die slordig in een kast staan, in het zicht en met stroomkabels die over de vloer en langs de muur naar een stopcontact verderop lopen. De oplossing haal je in huis met een van de zwevende tv meubels van Spectral.

 

Waarom zwevende tv meubels?

Een tv kast die aan de wand hangt, ziet er niet alleen heel strak uit, het is ook nog eens praktisch. Er zitten geen pootjes meer in de weg als je er onder wilt stofzuigen, dus zelfs een robotstofzuiger zorgt dat de vloer onder de kast gemakkelijk schoon blijft. Ook laat de kast geen beschadigingen in je vloerbedekking achter op de plek waar de pootjes normaal gesproken staan. Wat ook een groot voordeel is, is dat je de hoogte waarop je tv komt te staan, kunt bepalen door de kast hoger of lager te hangen. Tenslotte geeft het een ruimtelijk effect als het meubel volledig boven de vloer hangt.

 

Waar let je op als je voor een zwevend tv meubel kiest?

Zwevende tv meubels zien er heel mooi uit, maar kunnen helaas niet zomaar overal opgehangen worden. Een tv kast weegt veel en het volledige gewicht komt aan de muur te hangen. Daarom moet de muur sterk genoeg zijn. Een stevige stenen muur kan het meubel prima dragen. De muur moet overigens wel helemaal strak gestuukt zijn. Is dat niet het geval, dan kunnen er naden en onregelmatigheden ontstaan tussen de muur en het tv meubel. Dat vermindert natuurlijk het strakke uiterlijk van het geheel.

Een televisie heeft een stopcontact nodig. Ook alle randapparatuur in het tv meubel moet van stroom voorzien worden. Liefst zie je die aansluitingen niet. Daarom is het goed om te weten dat zwevende tv meubels voor de wandcontactdozen geplaatst kunnen worden. Zo’n meubel op die manier plaatsen heeft zelfs de voorkeur voor een strakke afwerking. In de achterwand van het meubel wordt namelijk een uitsparing gemaakt waardoor de stekkers in het stopcontact gestoken kunnen worden. Zo blijft alle bedrading mooi uit het zicht terwijl alles toch gemakkelijk aangesloten kan worden. Ook een eventuele kabelaansluiting kan zo onzichtbaar weggewerkt worden.

 

Een meubel voor je tv kopen?

Heb je besloten dat een zwevend tv meubel het voor jou is, dan wordt het tijd op zoek te gaan naar het juiste model. Een goede start maak je door te gaan kijken op Spectral.nl. Daar vind je verschillende modellen, die je zelf kunt samenstellen om het ideale tv meubel voor jouw interieur te ontwerpen.